*Nettavisen* Nyheter.

En folkeaksjon for billigere strøm

Debatt - leserinnlegg:

Politikerne har så god lønn at de ikke bryr seg om kraftprisene, mener innsenderen. Foto: (Crestock.com)

Noe må gjøres med strømprisene. Kraftverkene og politikernes bortforklaringer holder ikke mål.


Av Harald Omland

Folket eier staten og kommunene. Statkraft og kommuner eier kraftverkene.

Vannmagasinene er fulle, det vil si ingen råvareutgifter. Det som er folkets eie, strøm/kraftverk er så gunstig at prisen i dag er usannsynlig høy.

Noen må gjøre noe med dette. Avsette direktører og ledere? Endre vedtekter der kraftverkene skal jobbe optimalt for billig strøm til forbruker? Starte en folkeaksjon?

Politikerne har så god lønn at de ikke bryr seg. Vi folket, må gripe inn.

LES OGSÅ: Dansker får betalt for å bruke strøm, Norge har fortsatt rekordhøye strømpriser

---------------

DETTE ER STEDET FOR DEBATT OG FRISKE LESERINNLEGG
Vil du delta i debatten, trykk på boksen nederst i saken.
----------------

Ulven skal leve

Av Finn Løkvoll

Det må ikke være tvil om at ulven skal leve og har like mye rett som andre levende skapninger til å leve i fri natur.

Ulven har sin plass i naturen, vi må ikke la oss styre av noen få individer som rett og slett ikke har skjønt dette, eller kanskje ikke vil skjønne dette. De som er imot har ingen grunn til å skylde på ulven.

Men de gjør en feil og tillegger ulven menneskets evne til å tenke ondt. Dette er helt bak mål og viser en uforsvarlig holdning til naturen. Ulven har vel levd på denne kloden vår lenge før mennesket kom, og har virkelig livets rett.

Det fantes ingen ulvestamme i Norge

Av Inge Fjerdingstad
I Bernkonvensjonen går det fram at de enkelte land skal beskytte sine egne dyrearter. Da denne ble underskrevet av Norge, fantes det ingen stamme av ulv i Norge, bare streifdyr fra Sverige.

Norge hadde altså ingen ulvestamme å beskytte.

Så NOAH og andre kan ikke henvise til Bernkonvensjonen for å beskytte ulv i Norge. Dessuten er den slett ikke utrydningstruet. Det er hundretusen av den samme ulvestammen ellers i verden.

Trump, en moderne idiot

Av Ron Werner

Ingen ønsker at store folkemengder flytter fra ett til et annet land. Det vil uungåelig føre til problemer.

Men mens vi er flinke å se på symptomene, er vi komplett udugelig til å se på årsakene.

Jeg påstår at kapitalisme burde avvikles umiddelbart, og erstattes med et sosialdemokratisk system som definerer hvordan velferd fordeles.

For å si det sånn: selv om en "hamburgerflipper" har en mye lavere økonomisk verdi enn en lege, må han tjene nok til å forsørge sin familie sammen med ektefellens inntekt.

Nå er det vanskelig.

Men enda mer viktig er at rike land må bruke mer av sitt overskudd til å hjelpe fattige land til å utvikle økonomien. Skap arbeidsplasser i fattige land, da har de mindre grunn til å rømme landet.

Vi kan for eksempel begynne med å betale mer realistiske priser for eksportvarene fra disse landene. Vi, og særlig Trump og lignende figurer, er skyldig i nåtidens store problemer. Vi ser nå at vår gradighet er i ferd med å bakfyre på en svært smertefull måte.

Det virker som om 99% av befolkningen i Vesten aner ingenting. Solberg/Jensen, er dere virkelig så arrogante at dere heller ønsker å risikere World War 3 enn å skjønne at vi må fordele velferden mer rettferdig?


Erna gir blaffen

Av Kjell Bjordal

Ja, Erna trenger vel en tid for å sette seg inn i hvordan det går, hun har jo nettopp vært ute på en av sine tøyseturer igjen.

Tenke seg til, midt i det viktigste som kan skje her i dette landet, så reiser hun vekk - og nå vil hun at alle skal ha en pause igjen.

Nei, hun fortjener ikke noe positivt resultat, for hun gir tydeligvis blaffen.


Amedia har overtatt Nettavisen

Av Freddy Frydenbø

Som en som har deltatt i debatten i Nettavisen i mange år, er jeg dypt uenig i begrunnelsen for å lukke muligheten til å kommentere artikler i avisen.

Jeg kan ikke huske å noengang ha sett en virkelig hatmelding, mens der har vært utallige engasjerte, velbegrunnede og velformulerte kommentarer. Nettavisen har vært et viktig talerør for mange. Den muligheten er nå borte. Man kan bare lure på hva den egentlige begrunnelsen er.

Denne engasjerte NA leser melder seg ihvertfall ut. ...

All ære for å stenge kommentarfeltet

Av Marit Hole Tynnøl

Eg må seie eg blei veldig positiv da eg høyrte at de har stengt kommentarfeltet, men i staden vil prøve ei anna løysing som går via avisens ansvarlege.

Eg har verkeleg prøvd å delta litt i diskusjonane, både under dykk og Resett, med fleire. Men det er, som de seier, utruleg mykje stygg ordbruk og usaklege kommentarer.

Ein blir borte i mengden, og ingen blir klokare. All skitkastinga er ein skam for heile nasjonen og ikkje minst mediene som let det passere. All ære til dykk!


Vil jeg delta i debatten?

Av Per Bertelsen

Vil jeg delta i debatten?

Nei takk, jeg har lest Nettavisen på grunn av underholdningen i kommentarfeltet. Uten det er NA som hvilken som helst annen avis på nett, ingen god grunn til å komme hit lenger.

Takk for moroa, så lenge det varte.


Halal og Tayyub

Av Muhammad Basit

I tilfelle kjøtt, så kan vi eie dyr, men vi eier ikke livet til dyrene. Etter tillatelse fra livets Eier kan vi slakte dyr for å få mat. At blod renner ut, er en positiv bieffekt, for blodet forderves fortere en kjøttet.

Tayyub betyr ikke fordervet. For fisk gjelder ikke halal på samme måten, men tayyub gjelder her også.

Har Ap-politikere vern?

Av Eldar Sindre Stavseth
Er det kun Ap-politikere som er vernet mot offentlig beskuing når de har gjort noe klanderverdig?

Dere i likhet med andre media bretter ut andre partiers representanter. Hvorfor ikke behandle alle likt ?


Innkasso på legeregninger

Av Olav Engen

Jeg hadde glemt å betale legeregning. Hørte ingenting før jeg fikk telefon om at kravet ville bli sendt videre.

Jeg hadde ikke mottatt noe som helst fra dem, ikke en gang den opprinnelige regninga. Dette er feil fra postverket. Etter som det ikke er plikt til å sende rekommandert inkassovarsel, måtte jeg bare betale.

400kr hadde da blitt 1.700 kr. Jeg sjekket på nettet, og loven sier at dette er greit. Jeg synes jo de burde ringe og sjekke om jeg hadde fått brev. Feil fra postverket er altså mottakers ansvar.

HER KAN DU LESE FLERE Ferske meninger fra leserne

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.