Gå til sidens hovedinnhold

En for alle, alle for Wara

Hendelsene som hele Norges justisminister Wara og hans familie er utsatt for, er et angrep på oss alle, og et angrep på hele demokratiet.

Det er helt uakseptabelt at noen forsøker å true politikere til taushet. Det er helt uakseptabelt at justisministeren og hans familie er utsatt for slike hendelser, og jeg håper at PST snarlig setter en stopper for dette. Strafferammen er opptil 10 år.

Jeg håper også trenden med å vise frem hjemmet til politikere, filme i buskene ved huset, over en periode på flere måneders stoppes. Black Box Teater, uansett om det har en sammenheng med episodene eller ikke, burde sendt en unnskyldning til alle involverte. Vi politikere har valgt et liv i offentligheten, det har ikke vår familie, våre naboer, våre barn, eller våre venner.

Les også

Nå gjør politiet seg til latter

Modige og tøffe Laila Anita Bertheussen, som alltid har ønsket å være anonym, ble plutselig tvunget ut i offentligheten. Av ren empati, burde regissør Pia Maria Roll, trukket forestillingen på Black Box Teater. Jeg ønsker ikke at mine skattepenger skal brukes til slike formål, uansett hvilken person, politiker, eller parti som blir rammet av dette.

Hvilken offentlig debatt vi skal ha i Norge er et viktig tema. Konspirasjonsteorier hører ingen steds hjemme. Personvern, og retten til privatliv er også sentrale temaer. Selv har jeg i tidligere forbindelse ledervervet mitt i Oslo FrP blitt intervjuet av VG på familiehytta. Nå tenker jeg at det kanskje burde vært unngått, og at jeg tok en unødvendig familierisiko.

Jeg tror Erna Solberg gjør rett i sine betraktninger at summen av denne type angrep gjør både dem det gjelder engstelige, men også mange andre politikere og deres familier for hvilket klima vi har fått i Norge. (NRK 11. mars) Selv om som Solberg sier at dette først og fremst er virkelig synd på familien til Tor Mikkel, og jeg er hjertenes enig.

Jeg er veldig glad for at både min venn og varaordfører i Oslo, Kamzy, har tatt avstand fra truslene mot Wara, det samme har f. eks KrF’ s Knut Arild Hareide. Det er viktig å stå sammen i slike vanskelige og udemokratiske situasjoner. Et demokrati blir, og fortsetter å være til i et samspill.

Nylig lanserte KS (Kommunesektorens organisasjon og utviklingspartner) sitt eget valgkampløfte ; Alle landets ordførere går ut sammen med et felles budskap i forkant av årets valgkamp. I «Valgløftet 2019» sier de fra om at politikere må behandle hverandre med respekt og vise gjensidig tillit i tiden fram til kommunestyre- og fylkestingsvalget.

Dette må vi praktisere hver eneste dag. En for alle. Og alle for Wara.

Kommentarer til denne saken