En fordel å like SM og bondage

Foto: (Colourbox)

Dask og smask ikke så dumt, viser ny studie.

09.06.13 21:27

(SIDE2): Personer som liker kinky sex har oftere bedre psykisk helse. Detr viser en ny studie, skriver huffingtonpost.com.

Forskerne mener å ha funnet at de som foretrekker såkalt BDSM - bondage, disipline, sadisme og masochisme - skårer høyere på indikatorer for god mental helse, enn de som er mer tradisjonelle (og i senga).

Studien er publisert i Journal of sexual Medicine i mai, og tok for seg 902 personer som praktiserer BDSM og 434 som foretrekker mindre kinky sex. Alle fylte ut skjemaer om egen personlighet, hvordan de generelt føler seg, hvordan de reagerer på avvisning og hvordan de forholder seg til den andre parten i et forhold. Ingen visste hva hensikten med studien.

Tidligere har enkelte ment at røffere sexvaner henger sammen med misbruk i barndommen, voldtekt eller mentale lidelser - noe som er bevist å ikke være tilfelle. Faktisk skåret de altså høyere på flere av indikatorene for en god mental hesle

De var blant annet mindre nevrotiske, mer åpne, følte seg sikrere i forhold og følte seg generelt bedre.

Andreas Wismeijer, psykolog ved Nyenrode Business University i Nederland og leder av studien, sier noe av grunne til at BDSM-folk skårer høyere, kan være fordi de er mer bevisste over og bedre til å kommunisere sine seksuelle ønsker. En annen årsak kan være at de har vært gjennom en mental prosess for å akeptere overfor seg selv at de har seksuelle preferansersom i mange sammenhenger regnes som tabuer.

Studien kan ikke si noe generelt om befolkningen, ettersom den var basert på deltakere som meldte seg frivillig og ikke plukket ut, men den støtter forslaget om en lovendring. I USA er nemlig BDSM listet som parafile - seksuelle utøvelser som er skadelige for kropp og sinn. Det vil si de er satt i samme bås som mentale lidelser.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.