En forførerisk sensasjon

Da Chelsea Cain ble gravid, satte hun seg ned og skapte en voldelig og ekstremt forførende kvinnelig massemorder.

11.03.08 12:17

(SIDE2:) – Jeg tok beskrivelsene av volden til det punkt der leserne tenker at nå slutter det – og så dro jeg den litt til, sier Chelsea Cain.

Chelsea Cains første thriller «Ondskapens hjerte» handler om det intense forholdet mellom en politimann og hans nærmest sexy forhold til kvinnen som torturerte ham, den forføreriske seriemorderen Gretchen Lowell.

På overflaten virker «Ondskapens hjerte» som en klassisk krimroman med en politimann, hans team, en journalist og en massemorder i hovedrollene.

Men etterforsker Archie Sheridan ble fanget av seriemorderen han jaget i årevis. Gretchen Lowell holdt ham fanget i uker, opererte på ham mens han var bevisst, skyldte hans årer med plumbo og tok til slutt livet av ham, bare for å gjenopplive ham og melde seg. Siden har han vært avhengig av henne.

Seksuell makt
Spørsmålet boken og leseren stiller seg er nettopp hvorfor overga hun seg? Og hvorfor besøker han henne hver søndag i fengselet? Det vil journalisten Susan Ward, som nærmest på Archie Sheridans ordre får i oppdrag å skrive om ham, også gjerne vite. Og ikke minst gjenkjente forlagene i USA, som startet rene budkrigen, om at her lå det noe som pirret folks nysgjerrighet.

- Det er en form for kjærlighet, men det er en usunn kjærlighet. Intimitet er komplisert for mange menn. Archie er en mann som er vant til å ha makt. Når han møter Gretchen blir han plassert i en situasjon der hun har all makt og han er maktesløs. Og noe skjer i denne utvekslingen, sier Chelsea Cain til Side2.

Og ler;

- Så du kan si jeg endelig fikk bruk for den freudianske og jungianske læren fra college.

Inspirert av barndomsminner
Chelsea Cain er i det hele tatt en veldig sprudlende dame. Ikke den du typisk tenker vil elske gørr og blod. Dog har hun fra barnsbein av hatt sans for det makabre. Hun drev nabolagets store kjæledyregård. Da hun vokste opp, opererte også en massemorder 90 minutter fra der hun bodde.

At han stadig ble omtalt, festet seg i barneminnet.

- Mange år senere så jeg plutselig på Larry King at de hadde tatt ham. Det som interesserte meg mest var at det var en hel stab av etterforskere som i alle år hadde jaget kun én mann. Det var nesten som de var venner med ham. Alle spilte et spill på sitt plan. Det var disse lagene med psykologi som interesserte meg da jeg skulle skrive min bok.

Kommer flere bøker
«Ondskapens hjerte» gikk rett inn på bestselgerlistene i USA. Den er bare nummer én i rekken av flere om Archie, Susan og massemordersken Gretchen.

Cain sier hun trente på å skrive humorbøker som «Pop Psychology for Super Heroes».

- Det tok meg to år å fullføre boken. Det var virkelig magre år. Vi var bare en måned fra å måtte ringe slekten og be om lån. Jeg hadde samtalen planlagt i hodet. Det var en stor risiko å ta, men jeg trodde alltid det ville gå bra. Min mann sier det er en av mine største feil, skratter Cain.

Nå er hun gitt ut 15 land.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.