*Nettavisen* Nyheter.

En glad laks på Wall Street

Bergen (NTB): En smilende og fornøyd John Fredriksen poserte tirsdag med en død laks i New York og markerte at Marine Harvest nå er notert også på Wall Street.

Fredriksen, som er hovedeier i Marine Harvest, var ifølge Aftenposten synlig fornøyd og smilte lett.

- Det er greit å være her. Dette er vel det sjuende eller åttende selskapet vi tar på børs her i USA, sa Fredriksen til avisen.

Med seg til Wall Street hadde han blant annet med seg sine to døtre, en død laks, sin nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim, konsernsjef Alf-Helge Aarskog og styreleder Ole Eirik Lerøy. Det var Lerøy som ringte i børsbjellen klokken 15.30 norsk tid.

Lerøy opplyser til E24 at noteringen på New York Stock Exchange gir tilgang til investorer og kapital som Marine Harvest tidligere ikke har hatt. Han ser først og fremst for seg organisk vekst innen salg, markedsføring, bearbeiding og oppdrett, men ser også på oppkjøpsmuligheter i mange av de 22 landene selskapet driver i.

- Vi har store forventninger og har troen på lakseindustrien. Vi tror det blir mye bedre for Marine Harvest nå og kan vokse mye mer enn tidligere. Det er mye mer kapital her enn i Norge, legger Fredriksen til overfor NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.