RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Thinkstock)

En glimrende riesling

Denne er super til helgens skalldyrfest.

(SIDE2): Høsten er mer eller mindre over oss, men hvitvinen består heldigvis selv om været kanskje er litt mer ruskete utenfor.

Til krabben
Krabbesesongen har også startet, og selv om de aller fleste krabbene fortsatt ikke er så fulle av innmat som mange ønsker seg, så flyr de fristende skalldyrene ut av kjøledisken.

Det er selvsagt forskjell på vin til krabbeklør og til krabbeinnmaten, men hvis man trenger en vin til hele krabben, så er riesling ofte et godt valg. Ukens vin, en fransk riesling, tåler absolutt fedmen i innmaten blandet med krabbekjøttet fra klørne. Liker du mineralske viner til skalldyrene er dette et spennende valg. En nytelse!

Boesch Breitenteigen Riesling 2011, Frankrike
(#595301, kr 196,79) Godt kjøp - verdt prisen.

Lys strågul i fargen.

God, frisk og litt kjølig aroma av sitrus og modne epler over litt tropisk frukt og en hel del mineraler.

Denne smeller nesten litt i munnen med sin herlige aroma. Masse friske epler og sitrus med hint av mineraler i smaken, ren, men lett fet ettersmak. God saftighet - fabelaktig munnfølelse med meget god konsentrasjon.

Høy syre. Medium pluss fylde og medium pluss lengde.

Laget på 100% Riesling fra Alsace - vinområdet på grensen til Tyskland som er verdens største på biodynamisk druedyrking. Familien Boesch har drevet med vin i området siden 1640, og har siden 2000 drevet biodynamisk.

(Denne franske riesling var en del av basisutvalget på Vinmonopolet i juli, og er i kategori 5).

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere