RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En god dag for Inges gjeng

Sist oppdatert:
Inge Meløy kan melde om en god dag for den ene Hvitserk-gjengen på vei til Sydpolen.

I samarbeid med Hvitserk.no gir TV 2 Nettavisen deg daglige oppdateringer fra de to ekspedisjonene som er på vei til Sydpolen nå. Inge Meløy (leder), Hanne Normann, Simon Streater, Asbjørn Hjertnes og Jann Ivar Didriksen utgjør det ene teamet.

Inges gjeng fortsatte sin rolige oppbygging. Økte med en halv time til 4,5 timer effektivt noe som ga en distanse på 12,2 km. Dermed ligger de på rundt 3 km/t noe som er meget bra så tidlig.

Tungt
For det er tung snø, og det går oppover. Camp i dag ble liggende på 290 meter. De fikk også første test av white-out og wind. Så rutiner ble testet og trent inn. Inge var både fornøyd og lette i går kveld. Dette sitter bra!

Han har igjen sendt oss en liten snutt til dagboken som du kan lese her. De sender også bilder «live» fra Antarcica. De fyller vi også på med. Det er trøkk i gjengen.

Reisebrev fra Inge:
«Dagen startet med nydelig med sol, vindstille og 15-16 minusgrader. Utover dagen skyer, vind og dårligere sikt. Litt vrien orientering mot slutten pga flatt lys og mangel på horisont i vår retning. alle har fatt prøve seg i front nå, og med noen dagers trening blir nok sporene rettere.

Etablering av leir i vind gikk flott, og rutiner innøvd på stille dager fungerte bra? Formen er fin for alle. Nå nytes en kork gammel dansk for godt humør!»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere