RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En guide til appverdenen

(Apple)
Sist oppdatert:
Du kan få apper til datamaskinen, mobilen og lesebrettet. Her ser du hvor og hvordan

iOS (Apple iPhone, iPod og iPad)

Skal du ha en app til din iPhone, din iPod eller din iPad er det Apples iTunes som gjelder. Dette egne programmet må installeres på maskinen, men du har det automatisk på telefonen. For å kunne handle må du registrere en konto og et kredittkort. Registrerer du norsk konto får du en mindre tilgang til filmer og tv-serier enn hvis du for eksempel har en amerikansk konto.

Her finner du iTunes på nett

PC

Har du en Windows-basert PC (som er det vanligste, i tilfelle du lurte) så har du flere valg for å kunne kjøpe småprogrammer.

Adobe Air

Dette er et lite program du installerer på maskinen som lar deg bruke en haug med andre programmer. Eksempelvis så krever musikktjenesten Wimp at du har Adobe Air. Du finner Adobe Air Marketplace her

Intel AppUp

Dette er en appbutikk fra folka som lager prosessorer. Her finner du svært mange av appsene du er vant til fra telefoner, samt en god del andre mer avanserte apps. Klikk her for butikken.

Mac

Har du en Mac er det Apples egen butikk Mac App Store som er tingen. Har du en Mac så klikker du på ikonet på din maskin. Se hvordan her.

Android

Har du en Android-telefon så er det Android market som gjelder. Dette programmet er også på alle Android-telefoner, men kan også besøkes på nett. Krever registrering med Google-konto.

Her finner du Android-markedet på nett

Nokia

Har du en Nokia-telefon så er det Nokias egen butikk som gjelder (hvis du ikke har Windows 7-telefonen til Nokia, da må du kikke under).

Deres butikk på nett er her

Windows 7

Har du en Windows 7-telefon er det Windows Marketplace som er stedet du ønsker å gå.

Her er butikken

Apper.no kommer til å anmelde apper for alle disse plattformene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere