RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En helt strålende mus

(Montasje)
Skepsisen var stor i starten, men dette er en virkelig god mus.

Da Microsoft mente de hadde revolusjonert museverdenen, skal jeg ikke nekte for at skepsisen var stor. De mente at deres nye BlueTrack-teknologi skulle knuse lasermusene vi har blitt kjent med de siste årene, og jeg kunne ikke helt forstå hvordan.

Skyhøy skepsis
For saken er at etter en noe ustødig begynnelse, så har dagens laserbasert muser vært ekstremt nøyaktige og gode, og de har fungert på de aller fleste overflater med en ekstremt god nøyaktighet. Behovet for noe bedre har i grunn ikke meldt seg.

I tillegg til å være skeptisk til Microsoft store gimmick med å ha en lysende ring rundt sine nye muser. Den typen lys ser kanskje tøft ut på bilder, men i praksis er det rett og slett bare irriterende – spesielt hvis du sitter i et mørkt rom.

Og skepsisen ble ikke noe mindre da jeg først plugget i den største varianten av BlueTrack-musa. Det var bare noe med grepet på det hele som var grusomt, og jeg følte at sensoren under musa var plassert på helt feil sted. Det hele ga en ganske grusom opplevelse.

Men heldigvis røsket jeg ikke ut den trådløse mottakeren og glemte hele greia.

En omstilling
Jeg har sjelden testet et produkt så lenge før jeg har konkludert noen gang, og sjelden har konklusjonen vært så langt unna førsteinntrykket. For den nye Explorer Mouse med BlueTrack er en fantastisk mus. Hovedårsaken til det farlige førsteinntrykket er at jeg har gravd meg helt ned i Logitechs verden med deres überavanserte mus. Den er nemlig så genial, men samtidig så sær, at alle andre typer produkter virker irriterende de første timene.

Det handler om å omprogrammere hjernen, og da ser man at «Haagen Dazs’» Bailey’s-is ikke nødvendigvis er noe dårligere enn den med belgisk sjokolade - den er bare annerledes (hvis du ser analogien).

Det bare føles riktig
Det er ikke det at den funksjonsmessig gjør noe revolusjonerende, slik som Logitech har klart flere ganger de siste årene. Musa har fire knapper og et rullehjul, og der er det stopp. Men når jeg først hadde brukt musa en stund så fant jeg ut at den lå utrolig godt i hånda. Den var ikke påtatt ergonomisk, slik som enkelte muser virkelig dummer seg ut på, den bare fungerte.

Det bare føles riktig å holde i Explorer Mouse - og med en liten bevegelse på tommelen styrer du sideknappene. Likevel er de aldri i veien.
Det bare føles riktig å holde i Explorer Mouse - og med en liten bevegelse på tommelen styrer du sideknappene. Likevel er de aldri i veien.

Rullehjulet er klikkløst, som definitivt er min favoritt, og de to knappene du styrer med tommelen virker bare riktig plassert. De er aldri i veien når du ikke trenger dem, samtidig som de er direkte tilgjengelig med et minimum av anstrengelse. Faktisk kan du styre de knappene med de øverste par millimeterne av tommelen samtidig som den ligger naturlig plassert.

Høy presisjon
Presisjonen på BlueTrack-teknologien er åpenbart helt fantastisk, selv om jeg ikke legger helt merke til den store forskjellen opp mot en lasermus. Derimot er det klart at teknologien fungerer på langt flere overflater enn det en lasermus gjø. Du kan kjøre den på bekmørke bukser som lasermuser ikke forstår noe som helst av, glassplater og møkkete overflater.

Og særlig sistnevnte er ganske så viktig. Jeg opplever ofte at en lasermus kan bli satt helt ut av funksjon av helt minimale mengder støv som fester seg under musa. Dette opplever en aldri med BlueTrack. Jeg har opplevd relativt store mengder støv som har festet seg under musa (vaskefolkene her på jobben gjør ikke alltid en like god jobb...), uten at det har påvirket funksjonaliteten det minste.

Gjør det en mus skal
Dette er rett og slett bare en mus som ligger godt i hånda, har god nøyaktighet og som har naturlige og gode knapper. Noe mer tror jeg ikke en mus skal gjøre ut av seg, og på den måten er Explorer Mouse genial.

Da står vi bare igjen med den siste skepsisen min fra da musa ble lansert: Det ekle blå lyset som presser seg på. Og det viser seg at det ikke er noe problem i det hele tatt. Dette lyset skrur seg på i noen sekunder når du skrur på datamaskinen, og så forsvinner det. Det blir borte. En unødvendig og fordyrende gimmick kanskje, men det irriterer ikke.

Et glimrende produkt
Det eneste man kan trekke for er at den ikke er like avansert i musehjulteknologien som Logitechs toppmodell, men så har den heller ikke den samme prisen.

Det er fristende å si som en viss elektrokjede: Løp og kjøp!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere