RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En herlig, ærlig aften

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sturla Berg-Johansen ga publikum et åpent innblikk i sitt eget liv på Chat Noir onsdag.

(Chat Noir/SIDE2):Sturla Berg Johansen - Damenes aften
Chat Noir
Varighet: Ca. 1 time og 20 minutter

Med tittelen «Damenes aften» skulle en tro at det var damehistoriene alle ville snakke om etter forestillingen. Men langt i fra. Her er det Sturla Berg Johansen som fortjener all oppmerksomhet.

Johansen åpner showet med å fortelle om damene som vil ha med ham hjem og lurer på om noen i salen kunne tenke seg det samme. Videre sier han at hans avsløringer i løpet av kvelden trolig vil få damene til å ombestemme seg.

Og avsløringene kommer på rekke og rad. Publikum får vite hvorfor Johansen ikke husker 1990-tallet, hvordan han innså at han hadde problemer med alkohol og narkotika og hvorfor han ikke har slått seg til ro med en dame. Blant annet.

Damene blir selvsagt ikke glemt. Johansen hyller moren sin og andre damer han har møtt - og drømt om - i løpet av livet.

Første del av showet er den morsomste. Johansen viser stor entusiasme på scenen og skaper latterbrøl på latterbrøl i salen. Han er flink til å ta kontakt med publikum underveis, og sjenerte publikummere bør sky unna første rad.

Johansen skal også ha ros for parodiene på Leif Juster og Arve Opsahl. Vi vil gjerne ha mer av dette i neste show!

Men ikke alt i første del var like bra. Historien om hvordan han gikk berserk på et fly i fylla er riktignok morsom, men han har fortalt den mange ganger før. Denne historien kunne med fordel vært byttet ut med nytt materiale.

Halvveis ut i forestillingen synker tempoet litt, og latteren kommer ikke like ofte. Dette kan muligens skyldes premierenerver fra Johansen. Da han mot slutten av showet avslører at han er homofil, er det forståelig at nervene tar over. Dette vil trolig ta seg opp i de neste forestillingene.

Det krever mye mot å stå foran en fullsatt sal og avsløre noe så personlig, og dette skal Johansen ha ros for. Han viser seg fra en fullstendig ærlig side, og publikum er ikke i tvil om at han virkelig mener det han sier. Likevel er det gjort plass til humoristiske øyeblikk også i denne delen av showet.

Forestillingen er fint bygget opp, med en klar rød tråd. De ulike historiene fungerer bra, og Johansens entusiasme smitter fort over på publikum. Det ser ut som om han har det morsomt på scenen, og da blir det også gøy å se på.

Sangene fungerer dessverre ikke like bra som de andre partiene, og det trekker helhetsinntrykket noe ned. Johansen glemte flere ganger teksten i sangene, men også dette kan skyldes premierenerver. Likevel burde det vært lagt mer jobb i tekstene og fremførelsen av sangene.

«Damenes aften» er en morsom forestilling som absolutt fungerer. Og når premierenervene har lagt seg, vil den trolig bli enda bedre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere