Gå til sidens hovedinnhold

En hjertelig takk: Det helsetoppene har gjort, er en bragd

De har snakka til oss, til hele folket.

Den første vaksinen er satt, og det er lys i tunnelen. Vi er mange som har veldig mange å takke i dag. I en verden som alt for ofte virker å gå av skaftet, er det fantastisk å kunne observere at noe er på stell.

Les mer

Svein (67) fikk koronavaksinen først i Norge: – Nesten som da Armstrong gikk på månen

Førstelinja er selvfølgelig viktigst. Det er grunnplanet i helsevesenet som setter den første vaksinen, og det er grunnplanet som skal gjøre grovarbeidet også i månedene som kommer. Men de kunne ikke utført sitt oppdrag uten at de hadde noe å injisere i armene våre. Da er vi over i vitenskapen.

Jobben som er gjort i verdens laboratorier de siste ni månedene må være en av de største vitenskapelige triumfer menneskeheten noen gang har vært vitne til. Det som under normale omstendigheter skulle tatt seks-sju-åtte år, er gjennomført på et drøyt halvår. Om jobben er gjort i offentlig eide eller private laboratorier er i denne omgang helt uvesentlig. Ære være vitenskapen!

Les mer

Høie: Lyset er virkelig på vei tilbake nå

I dag vil jeg likevel i første omgang dele ut store blomsterbuketter til helsetoppene i landet. De som har uttalt seg på vegne av Helsedirektoratet, Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet – ja, til og med helseministeren. De har vært fantastiske!

De har talt med klar stemme, vært saklige. Advart oss når dét har vært nødvendig, beroliga oss når dét har vært på sin plass. Jeg snakker om en helt usedvanlig formidlingsevne – en evne som ikke alltid er like godt utvikla i kretser som er akademisk utdanna.

De har snakka til oss, til hele folket. Assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad, Steinar Madsen i Legemiddelverket, Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet, Line Vold i Folkehelseinstituttet - og det fins flere. Høyt utdanna akademikere som har lagt høytsvevende teorisnakk til side, og i stedet snakka til oss som om vi tilfeldig skulle møtt dem på storsenteret.

Vi har med andre ord ikke bare med en medisinsk og vitenskapelig bragd å gjøre. Her i landet handler det også om en formidlingsbragd. Om jeg hadde studert retorikk, ville jeg den dag i dag gått i gang med å gjøre helsetoppenes formidlingsevne gjenstand for en doktorgrad.

Takk!

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken