*Nettavisen* Nyheter.

En hund etter kaniner

Wallace og hunden hans sjarmerer de fleste, og deres nyeste eventyr er en underholdende affære for barn i alle aldre.

12.10.05 10:16

Langfilmen «Wallace og Gromit og Varulvkaninens forbannelse» har snart premiere i Norge og spillet med samme navn tar utgangspunkt i filmens historie. Som Wallace, Gromit og kaninen Hutch skal du redde byens grønnsaker fra en sinnsyk kanin.

Vakre omgivelser
Omgivelsene er alle vakre og får deg i godt humør. Utviklerne har gjort en glimrende jobb med å gjenskape Aardman Animations sin særegne stil.

Både miljøene og figurene er sjarmende, og kombinert med den artige dialogen får spillet deg til å trekke på smilebåndet.

Dessverre sitter du hele tiden med en følelse av å ha sett miljøene tidligere. De er utformet på en veldig typisk måte.

Gjør som du vil
«Vaurlvkaninens forbannelse» er et fritt plattformspill.

Du velger selv hvilken rekkefølge du tar de mange oppdragene i. De går som oftest ut på en av to ting, enten skal du fange kaniner eller så skal du samle gjenstander. Helt standard, med andre ord, utviklerne har ikke gjort noen kreative krumspring.

Samarbeid
For å klare oppdragene er det er par ting du må mestre.

Det ene er lagarbeid. Du må vite hvordan du skal bruke Wallace, Gromit og Hutch for og fange kaniner og traversere banene. Et eksempel er at Wallace når høyere opp en Gromit, mens Gromit er spenstigere og hopper lenger.

Det andre er at du ber en av de andre om å lokke frem kaniner fra et gjemmested mens du står klar med støvsugeren.

Lånt fra andre spill
Som i Gamecube-spillet «Luigi’s Mansion» er det å suge opp ting måten du gjør vei i vellinga.

Et trykk på sugeknappen og en liten drakamp senere så sitter kaninen fast i røret. Du bruker også støvsugeren til å få opp dører, knuse hindringer, skyte ulike gjenstander og hente skjulte skatter. Stort sett alt med andre ord.

Støvsugeren er ikke det eneste «Varulvkaninens Forbannelse» har lånt av andre spill. For eksempel dirker du opp dører ved hjelp av et «Trykk-på-denne-knappen-nå»-minispill.

Trivelig plattform
«Varulvkaninens Forbannelse» er ingen revolusjon, men et trivelig plattformspill som byr på god underholdning for både store og små.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.