*Nettavisen* Nyheter.

En kjedelig italiensk jobb

Spill basert på filmer pleier sjeldent å være noe og rope hurra for. ”The Italian Job” føyer seg til i middelmådighetsrekken.

19.01.04 19:38

”The Italian Job” er et kjørespill i beste ”Midtown Madness”-ånd. Historiemodusen (som er spillets kjerne) følger plottet i filmen, og man skal hente hjem pengene den utro tjeneren Steve har rømt til USA med. For å gjøre dette, må en klare en hel haug oppdrag av typen ”Kjør fra A til B (og kanskje videre til C)”.

Klikk på bildet for å forstørre.

De første par gangene er det gøy, men når det stort sett bare er oppdrag av denne typen, og området man skal kjøre i såpass lite og kjedelig designet, sier det seg selv at opplevelsen ikke blir storartet. At vanskelighetsgraden får seg et mektig spark i baken rett før slutten, er også litt pussig. Det kan nesten virke som om utviklerne egentlig hadde planer om å lage spillet lenger, men fikk beskjed av utgiveren om at det skulle være ferdig til filmen rullet over kinolerretene.

Av de andre spillmulighetene er det stundmodusen som tilbyr det største glimtet av underholdningsverdi. Her får man en bane full av hindringer som skal gjennomgås på kortest mulig tid. Muligheten til å kjøre to mot hverandre og bare cruise rundt er også på plass. Uheldigvis er utvalget av biler relativt beskjedent, noe du antakeligvis allerede visste hvis filmen har rullet over netthinnene dine. De nye Mini Cooper S er filmen og spillets stjerner, og selv om andre biler innimellom kan kjøres, hadde tingene blitt litt morsommere med større variasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Grafisk går spillet under kategorien ”Greit”, mens lydsiden ligger litt under middels. Musikken er ok, men stemmene passer liksom ikke helt inn. Fortelleren prøve å virke kul og avslappet, men høres egentlig bare litt småteit ut. Kontrollen er heldigvis, i motsetning til resten av spillet, ganske god. Den er lett å komme inn i, samtidig som noe tid må til før den sitter helt.

Alt i alt er ”The Italian Job” et spill som føyer seg inn i rekken av andre middelmådige filmtitler. Man kan, hvis en virkelig går inn for det, presse litt underholdning ut av tittelen. Men sannsyneligheten for det er bitte liten, så til omtrent alle som leser denne anmeldelsen, styr unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.