RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En krone mer i industrien

Sist oppdatert:
Ved 03.30-tiden i natt la riksmeklingmann Reidar Webster frem en skisse som kan føre til løsning i lønnsoppgjøret i industrien
Det at Webster ser seg i stand til å legge frem en skisse, tolkes som at han ser reelle muligheter til at partene kan bli enige, skriver Aftenposten.

Skissen skal innebære et tillegg på en krone for de som som har lokal forhandlingsrett, og 1,50 kroner for de som ikke kan forhandle lokalt. Dessuten vil de med timelønn på under 119 kroner få et lavtlønnstillegg på 0,50 kroner timen. Det siste sitter langt inne hos arbeidsgiverne i teknologi- og byggeindustrien.

Når det gjelder pensjonsspørsmålet så skal LO-forbundet Fellesforbundet være fornøyd med svarbrevet fra Bondevik-regjeringen.

- Regjeringen vil fremme en stortingsmelding om oppfølgingen av Pensjonskommisjonens innstilling i løpet av året, og denne meldingen vil danne basis for de prinsippvedtakene Stortinget må gjøre. I stortingsmeldingen vil Regjeringen fremme forslag om pensjoner i arbeidsforhold, herunder forslag som fyller visse minimumsstandarder og som gjelder alle lønnsmottakere som ikke allerede har bedre ordninger, skriver Bondevik i brevet.

En sentral kilde i Fellesforbundet sier til Aftenposten at brevet er konkret nok til at LO-forbundet kan godta det.

Klokken 22.15 fikk riksmeklingsmann Reidar Webster brevet, og delte innholdet med forhandlingslederne.

I natt blir det meklet videre på overtid. Spørsmål om lønn og avtaletekniske problemer gjensto. Ingen av partene ville forplikte seg til noe som helst før helheten var på plass, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere