RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En kur for alt

En ting er å unne seg en massasje på hotellspaet. Noe ganske annet er et opphold i en kurbadby.
En ting er å unne seg en massasje på hotellspaet. Noe ganske annet er et opphold i en kurbadby. Foto: VALUA VITALY (VALUA VITALY)
Sist oppdatert:
Møt våren med ny energi etter et opphold i en av Europas mange tradisjonelle kurbadbyer.

Kurbadby i England

Byen Royal Tunbridge Wells rett utenfor London ble til i tiden etter 1606 da en spesielt jernholdig kilde ble funnet. Siden den gang har kongelige og kjendiser kommet i hopetall for å bli kurert for alt fra ufruktbarhet til fyllesjuke.
www.visittunbridgewells.com

Kurbadby i Frankrike

Enghien-les-Bains er en liten landsby utenfor Paris. Vannet her, som er rikt på kalsium og svovel, skal være spesielt bra for folk med allergier, pusteproblemer og ulike former for svimmelhet, og det finnes mange profesjonelle behandlere.
uk.ville-enghienlesbains.fr

Kurbadby i Tsjekkia

En 600 år gammel jakthistorie har gjort Karlovy Vary (også kjent under sitt tyske navn Karlsbad) til den populære spabyen den er i dag. I tillegg til et vidt spekter av vanlige behandlinger i varme kilder, kan du bli behandlet for blant annet fedme, diabetes og ulike nevrologiske sykdommer.
www.karlovy-vary.cz

Kurbadby i Tyskland

Til og med de gamle romerne kjente til Wiesbaden og de helende kreftene til de 26 varme kildene der. Byen er en av Europas eldste spabyer, og i tillegg til de vakre offentlige badene, tilbyr byen høykvalitetsbehandlinger for pasienter med reumatisme og ulike muskel- og skjelettplager.
www.wiesbaden.de

Kurbadby i Romania

Legenden forteller at en blind og halt mann en dag kom til innsjøen Techirghiol like ved Svartehavet. Eselet hans ble sittende fast i innsjøens gjørme og mannen måtte prøve å få dyret ut. Basingen helbredet ham og den mineralrike gjørmen har senere spilt en viktig rolle i byens spabehandlinger.
www.balnear.eu

Kurbadby i Tyrkia

Øst i Anatolia, nærmere bestemt i Kangal-distriktet, ligger flere varme kilder som er hjem til noen helt spesielle tannløse fisker. I over fire hundre år har kangal-fiskene hjulpet pasienter med psoriasis og andre eksemlidelser ved å spise døde hudceller.
www.psoriasisfishcure.com

Kurbadby i Ungarn

Ungarske spa har en lang tradisjon, og utgravinger viser at det er blitt laget bad av naturlige kilder her i over 2000 år. Bare i Budapest er det over 118 kilder som gir vann til gamle skjønnheter som Király, Rudas og Gellért – for å nevne noen av de mest kjente badene.
www.budapestinfo.hu

Har du noen gode SPA-TIPS?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere