– En kvinne i 80 årene er dessverre bekreftet omkommet. Nærmeste pårørende er varslet, skriver politiet på Twitter, klokken 17.36.

– 4-5 personer er alvorlig skadet, skrev politiet på Twitter i 15.00-tiden.

Det ble etter hvert bekreftet at fem personer var involvert i ulykken. De fire andre er alvorlig skadd for øyeblikket.

Politiet fikk melding om trafikkulykken klokken 14.56, lørdag ettermiddag.

I 18.00-tiden har ulykkesgruppen til Statens vegvesen og kriminalteknikere ankommet stedet og er i gang med undersøkelser. Dette arbeidet vil ta flere timer og veien vil dermed fortsette å være stengt, opplyser operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Kritisk

Klokken 15.41 opplyste politiet at en av de fem personene var kritisk skadet.

- 5 personer er totalt alvorlig skadet. Totalt har det vært 5 personer involvert. En av de 5 kritisk skadet. Ett kjøretøy har kommet over i motgående kjørefelt og frontkollidert. Politiet avhører vitner og jobber med taktisk på stedet i påvente av tekniske undersøkelser på stedet, skrev politiet på Twitter.

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen ble raskt varslet etter ulykken. Det samme ble kriminalteknikere. Telemarksavisa var også raskt på plass, og deres reporter på stedet fortalte at politiet hadde sperret veien ved en Rema 1000-butikk på Moflata.

Store materielle skader

TA-reporteren meldte også om at bilene ble smadret etter frontkollisjonen.

– Det ligger vrakdeler strødd utover hele veien. Den ene bilen har fått store skader i fronten. Den andre bilen har havnet utenfor veibanen etter sammenstøtet og ligger noen meter ned i en skråning, sa TAs journalist på stedet.

Like før klokken 16.00 var politiet fortsatt på stedet for å snakke med eventuelle vitner, siden hendelsesforløpet ikke var kjent. De opplyste imidlertid at de ønsker å komme i kontakt med en spesifikk kvinne som hjalp til før politiet ankom stedet.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med en kvinne som bistod på stedet før politiet ankom, skrev politiet på Twitter.