RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En langhelg til Gøteborg

Sist oppdatert:
Gøteborg fristet med Liseberg og Robbie Williams. Vi tok toget over grensen og besøkte Sveriges neste største by.

(SIDE2): Ettersom Robbie Williams sviktet oss nordmenn og valgte Sverige istedenfor, pakket jeg og min bedre halvdel kofferten og gikk inn for en langhelg i Gøteborg.

Planen for de fire dagene var greie - Liseberg, konsert og full turistpakke.

Turistpakke
Full turistpakke går ut på å tusle rundt i gater og smug, ta bilder av statuer og trikker, se på kirketårn og benytte seg av guidet buss- eller båtturer der man får mye uinteressant og unyttig informasjon som man glemmer like fort som man fikk den.

Svenske konger, gateadressers opphav og vekten på diverse værhaner fanger sjelden min interesse - likevel må jeg ta disse turene når jeg er på et nytt sted. Jeg vet ikke hvorfor.

Som transportmiddel valgte vi tog. Turen til Gøteborg tar knappe fire timer med tog fra Oslo. At airconditionanlegget sviktet og tre av timene ble tilbrakt i kokvarme togvogner, får så være. Hva annet kan man forvente? Uansett - god og svett ankom vi Gøteborg tre kvarter senere enn planlagt.

Det første som slo oss var at vi burde ha planlagt ankomsten bedre. Et utall trikke- og busstopp ventet oss, og uten peiling på veien til vårt lille pensjonat, ble det en svært utakknemlig oppgave. Etter noen minutter på turistinformasjonen og enda flere minutter i diskusjon med flere trikkeførere, kom vi oss på rett trikk til rett sted.

Overnattingsstedet ble valgt i mangel på andre alternativer. I en helg hvor Robbie Williams skulle holde to 50.000-konserter, var alle byens hoteller, moteller, kroer og pensjonater reservert mange måneder i forveien. Utenom Marie Eriksson Pensionat. Vi fikk det siste rommet, og glad var vi for det.

Tam hovedgate
Som de ivirige turister vi er, var det bare å komme seg ut av rommet for å sjekke den nye byen. Med rumpetaske og digitalkamera bar det nedover Gøteborgs hovedgate, Kungsportavenyen, for å se hva den hadde å tilby. Jeg i spenning på hvor mye en burgermeny kostet i forhold til Norge - hun i håp om å finne det ultimate shoppingsenter med nye og spennende butikker med verdens beste tilbudspriser.

Jeg ble mest oppildnet.

Med 85 norske kroner på en svensk 100-lapp gledet Burger King-prisene meg stort. Hun måtte slukøret innse at hovedgaten hadde de samme butikkene som her hjemme- Kappahl, Hennes & Mauritz, og enda flere jeg ikke husker navnene på. Heldigvis fant hun en skobutikk som falt i smak, og med litt nye sko, et par topper, noen shortser og litt annet småplukk fikk hun tilfredsstilt shoppinglysten for helgen. Heldigvis.

Byen lokker med en rekke attraksjoner og utflukter i diverse turistbrosjyrer. Etter en rask gjennomgang fant vi fort ut at nesten ingenting fanget vår interesse. Festninger, bussturer og museumer er synonymt med et stort gjesp. Likevel har jeg en stemme som sier at vi må sjekke det ut. Jeg lærer aldri. Men jeg regner med interessen kommer når jeg blir eldre.

Noe annet som slo oss var tidene butikkene i byen stengte på. De aller fleste, bortsett fra en og annen matbutikk, stengte klokken 19.00. Vi la også merke til hvor mye søppel som fløt i gatene. Ufint og ikke særlig imøtekommende, men vi setter det på kontoen over Robbie Williams-helg og mange flere tusen tilstedeværende enn det pleier å være.

Liseberg
Liseberg er alltid verdt et besøk, og i strålende solskinn og deilige varmegrader, er det både morsomt og behagelig å besøke storebroren av fornøyelsesparkene i Skandinavia. Les mer om Liseberg her .

Gøteborg har også mange flotte bygninger å vise frem. Statuer av kjente, og mindre kjente personer pryder diverse småkoselige parker langs avenyen. Gatene var så og si tomme for tullete gateartister (bortsett fra en ivrig kar som sang tvilsomme sanger om høyere makter) og avenyen var så godt som tom for biler. Med andre ord en bedagelig og trivelig by som man kan rusle gjennom på en stillferdig og behagelig måte.

Paddan
Turistmessig nøyde vi oss med ruslingen gatelangs og fotograferingen av dumme statuer og åpne plasser. Eller, det vil si, vi tok en guidet tur av den enkle grunn at vi fant navnet på attraksjonen så fornøyelig. «Paddan» er en båt som kjører deg rundt i byens kanaler og den reklamerer med at Gøteborg må oppleves fra vannet. En blond guide med prikkfri engelsk forteller oss ekstremt mye uinteressant om Gøteborg (noe var jo interessant også, men...) og turen tar 50 minutter.

Det viktigste for oss var at vi fikk tatt oss en båttur. Og at vi kan skryte av å ha tatt «Paddan».

Gøteborg har sikkert mye mer å tilby, men for oss holdt det med to dager i Liseberg, en dag med konsert og en dag med turistting og shopping.

Og konserten med Robbie Williams var veldig bra!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere