Gå til sidens hovedinnhold

En lysere hverdag

Groruddalssatsingen har satt farget lys på tilværelsen for alle som ferdes på Haugenstua.

HAUGENSTUA: Lokale celebriteter, innbudte gjester og et ungdommelig kor foretok den offisielle åpningen av det nye belysningsanlegget på Haugenstua.

Det følger gang- og sykkelveien (Oldtidsveien) fra Haugenstua Barnehage til Smedstua borettslag, og opp til Smedstua voksenopplæringssenter. Det er satt opp nye lysmaster, hvitt lys i gangsonene og farget lys i undergangene.

Noe nytt

I Norge brukes vanligvis bare hvit eller gulhvit farge når noe skal lyssettes utendørs.

– Vi ønsker å skape noe nytt. Farget lys er ikke så vanlig, sa Per Øyvind Løbach da de prøvde ut mangefarget lys i undergangen for vel et år siden.

Han er en av de to bak den lysende ideen. Han la til at i utlandet er det mer vanlig å bruke lys i mange farger. Og at det unektelig skaper mange flere muligheter.

Taler

Men sola går ned og omgivelsene bader i blåtoner, Holdes det taler. Korte, da kulda fortsatt biter.

Bydelsdirektør Maria Brattebakke var stolt over at anlegget endelig sto ferdig, og prosjektleder Tore Ludt ga lysmestrene fra Infratek signalet om å skru på lyset.

Den mørke utrivelige undergangen ble badet i blått lys mens ungene fra Haugenstua barnehage trosset kulda og sang flere sanger.

To deler

Groruddalsprosjektet "En lysere hverdag" består av to deler.

Del I er nå bygget og behørig innviet

Del II er nytt belysningsanlegg langs Garver Ytterborgsvei fra Stig skole til Maria Dehlis vei. Byggingen av denne delen kan finne sted i 2010 om ekstra finansiering kommer på plass. Dette er ennå ikke avklart.

Belysningsprosjektet er en del av Groruddalssatsingen og kom i gang etter et samarbeid mellom borettslagene, Bydel Stovner og flere offentlige etater.

Husbanken og Samferdselsetaten har sikret finansiering av tiltaket og Hafslund Nett AS er byggherre. Rambøll Norge AS har prosjektert belysningen og Infratek er entreprenøren som gjennomfører anleggsarbeidene.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling