RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En måned betinget fengsel for bildrap

Haugesund (NTB): En 35-årig postbilsjåfør er dømt til 30 dagers betinget fengsel for å ha kjørt på en åtteåring i Haugesund i februar i fjor. Gutten døde.

Dommen i Haugaland tingrett er i samsvar med påstanden fra aktor Thor Buberg, en påstand som også moren til den omkomne åtteåringen støttet, skriver Haugesunds Avis.

Den 35 år gamle postbilsjåføren forklarte under rettssaken at han ikke visste at det befant seg et barn i nærheten og at han ikke oppdaget gutten i blindsonen til den store lastebilen. Sjåføren ante derfor heller ikke at han hadde kjørt på gutten og fortsatte kjøreturen mot postterminalen hundre meter unna.

Retten mener imidlertid at han burde forvisset seg om at det ikke kom noen ut i fotgjengerovergangen fra sykkelstien, siden den erfarne sjåføren visste at bilen hadde store blindsoner. Retten støtter samtidig aktors påstand om at sjåføren bør få en mild dom, da sjåføren har utvist en lav grad av uaktsomhet. Sjåføren får derfor ikke ubetinget fengsel og idømmes heller ikke sakskostnader. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere