RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mann - 14 kvinner

Foto: Lasse Berre
Sist oppdatert:
Nakne kvinner som danser og uskyldsrene portretter er ingrediensene når fotografen Lasse Berre hyller kvinnen. Se bildene.

Lasse Berre ble for mange et kjent navn da han var kjæreste og siden ektemannen til Mona Grudt. Men han er også en etablert motefotograf som har jobbet med modell- og reklameoppdrag i inn og utland. Nå stiller han ut en rekke portretter og nakenportretter av til sammen 14 kvinner.

- Bildene er ment som en hyllest til kvinnen, med litt sånn undring og distanse. Vi menn forstår oss jo ikke på dem, sier Lasse Berre til TV 2 Nettavisen.

Mannens blikk
Menn har vært fascinert av kvinner til alle tider, og Berre er nok ikke alene når han beskriver kvinnen som det vakreste som finnes.

- Men mannens blikk er også veldig forskjellig. Jeg tror at menn som kommer og tror at de vil se bilder av masse nakne damer, kommer til å bli skuffet. Det er ingen av bildene som er påtrengende. Dette er bilder som kan henge på stueveggen uten at noen blir støtt.

Estetikk og seksualitet
Berre begynte arbeidet med bildene allerede i 2002. Målsetningen har vært å få frem forskjellige sider ved kvinnekroppen. Du har ungpikeportrettene som vil vise dette uskyldsrene, vakre ved kvinner som står i livets vår. Og så er det nakenbildene av mer modne kvinner. Noen av kvinnene i motivene er modeller, andre er dansere - noe som har gitt store fordeler i å utforske det dynamiske og estetiske ved kvinnekroppen.

- Kroppene er anonymisert ved at bildene kutter motivet nedenfor hodet. Jeg tror det er lettere å henge kropper på veggen som man ikke kjenner. Hadde jeg tatt ansiktet med, ville det vært mer påtrengende.

For mannen mener Berre at det estetiske og det seksuelle ved kvinnen er tett knyttet sammen, Man kan ikke se det ene, uten å inkludere det andre.

- Kvinnen har rundere, og mykere former. Og jeg tror mannen blir tiltrukket av dette også i annen kunst og arkitektur.

Nakent skilandslag
Berre har sin bakgrunn fra Brooks Institute of Photography i California. Etter seks år i USA etablerte han seg i med eget studio i hjembyen Trondheim. Her i Norge husker vi ham godt fra kalenderen med et nakent skilandslag for to år siden. I tiden fremover skal han blant annet arbeide med utsmykning av Trondheims svar på Grand, Britannia Hotel.

- Tre suiter skal utstyres med bilder av lettkledde kvinner.

Også er han engasjert i et prosjekt med Kunstindustrimuseet i Trondheim. Hele 50 originale haute couture-antrekk skal avfotograferes og ferdigstilles i en utstilling i 2007.

Utstillingen «Female - 14 kvinner sett av en mann» vises ved Galleri-sg i Trondheim frem til 16. oktober. Til sammen viser den 39 bilder, som er priset fra 2000-20.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere