Gå til sidens hovedinnhold

En mann er siktet for å ha drept sin kone i Sarpsborg

Drap:

Med parets barn til stede i huset, skal mannen i 30-årene ha drept kona. Mannen er også tiltalt for uaktsomt drap på deres fire måneder gamle sønn i 2017.

(Sarpsborg Arbeiderblad): Politiet ble varslet om drapet i boligen på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg ved 10-tiden fredag formiddag.

Les også: En person siktet for drap i Sarpsborg er tidligere tiltalt for uaktsomt drap

Barn til stede

To barn var til stede da politiet kom til åstedet fredag formiddag. Kvinnen ble funnet hardt skadd, men ble erklært død på stedet kort tid etter.

– Politiet var raskt på stedet og fant en hardt skadet kvinne, som senere ble erklært død på stedet. Siktede var også på stedet, og ble pågrepet av politiet.

- Siktede er gift med avdøde, og de har to mindreårige barn sammen. Barna var tilstede på bopel da politiet ankom. Nå blir barna tatt hånd om av barnevernet, sier politiadvokat Behreng Mirzaei på en pressekonferanse ved 14.30-tida.

Han opplyste videre at barna planlegges avhørt i tilrettelagte avhør lørdag.

Skulle forkynne tiltalen etter nyttår

Mannens fire måneder gamle sønn ble funnet død i en badebalje i Sarpsborg, 16. februar 2017.

Faren ble først siktet for å ha forlatt gutten i hjelpeløs tilstand, men politiets etterforskning førte til utvidelse av siktelsen og med tiltale om uaktsomt drap.

Tiltalen ble tatt ut av statsadvokat Andreas Schei 3. desember, men i samråd med forsvareren avgjorde påtalemyndigheten at de skulle vente til over jul med å forkynne tiltalen mot mannen.

– Jeg snakket med politiet og vi ble enige om å vente, så han slapp å få den beskjeden rett før jul. Tiltalen skulle forkynnes for ham etter nyttår, sier forsvareren, advokat Reidar Steinsvik, til NRK.

Mannen har nektet straffskyld i denne saken. Han satt varetektsfengslet i flere måneder etter dødsfallet, men ble til slutt løslatt av Borgarting lagmannsrett i fjor sommer mot daglig meldeplikt for politiet.

Han måtte imidlertid levere inn reisedokumentene sine til politiet, ettersom domstolen mente det var en reell fare for at mannen kunne prøve å forlate Norge før saken ble behandlet av retten.

Verken mannen eller den drepte ektefellen er norske statsborgere. Kvinnen hadde fått midlertidig opphold i Norge, etter å ha blitt utvist.

Massiv politiaksjon

Ved 12-tiden meldte politiet på Twitter at en person var pågrepet og siktet for drap.

Politiet meldte følgende i 11-tida fredag formiddag på Twitter:

- Politiet er på stedet i forbindelse med alvorlig straffesak. Åsted er sperret av og vakthold etablert. Taktisk og teknisk etterforskningskompetanse er på vei til stedet.

Politiet fikk inn melding om hendelsen ved 10-tiden fredag formiddag. Politiet ville ikke kommentere hvem som meldte om hendelsen. Det skal ifølge Folkeregisteret bo flere personer på den aktuelle adressen.


Like etter klokka 11.30 kom krimteknikere fra Øst politidistrikt til Moenskogen for å starte arbeidet på åstedet. Samtidig var politiet i gang med en rundspørring i nabolaget. Det pågikk en massiv politiaksjon i boligområdet på Borgenhaugen.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på saksforholdet foreløpig, Vi kommer til å gå ut med mer informasjon klokken 14.00, sa operasjonsleder Erik Loe i Øst politidistrikt.

Sarpsborg Arbeiderblad har fått bekreftet fra politiet at de har varslet pårørende.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad: