En mann og en kvinne sto bak terrorangrepet i Volgograd

Moskva (NTB-AFP-Reuters) Russiske myndigheter har innført sikkerhetstiltak over hele landet etter at en terroraksjon på togstasjonen i byen Volgograd tok minst 16 liv.

09.07.14 13:09

Den nasjonale russiske antiterrorkomiteen opplyste søndag ettermiddag at de hadde indikasjoner på at eksplosjonen ble utløst av en 26 år gammel kvinnelig selvmordsbomber fra Dagestan. Senere søndag opplyste nyhetsbyrået Interfax at både en mann og en kvinne står bak eksplosjonen som ble utløst like ved sikkerhetskontrollen ved inngangen til byens sentralstasjon.

Ifølge den russiske nettavisen lifenews.ru er kvinnen såkalt dobbel sort enke, og hun har vært gift med to islamister som begge har blitt drept i kamper med russiske styrker i det nordlige Kaukasus.

I oktober ble seks personer drept da en kvinnelig selvmordbomber utløste sprengladninger på en buss i Volgograd.

Volgograd har over én million innebyggere og ligger cirka 70 mil nord for OL-byen Sotsji. Russland president Vladimir Putin har gitt ordre om at alle nødvendige grep må tas for å ivareta sikkerheten, og regionens visestatsminister Vasilij Galusjkin sier at sikkerheten forsterkes ved alle togstasjoner og flyplasser i Volgograd de neste 15 dagene som følge av eksplosjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.