*Nettavisen* Nyheter.

En mann omkom etter snøskred

To personer er tatt av snøskred lørdag. Mann i 30-årene er omkommet.

06.03.11 21:25

Klokken 11.35 fikk Østfinnmark politidistrikt melding om at en mann i begynnelsen av 30-årene er tatt av et snøskred i Luftjokdalen i Tana.

Mannen var fører av en snøscooter og var i følge med flere andre snøscootere da han ble tatt av skredet.

Politiet var etter kort tid på stedet og søk ble iverksatt.

- Letemannskapene klarte å lokalisere personen som var tatt i skredet kl. 12.20. Noen minutter etter dette var personen gravd ut, og gjenopplivning ble iverksatt av ambulansepersonell, opplyser politiet i Øst-Finnmark i en pressemelding.

Erklært død
Men livet sto ikke til å redde. Ved 14-tiden ble mannen erklært død.

- Mannen ble fraktet til Tana Helsesenter for legebistand, men ble erklært død kl. 13.51. Mannen var bosatt i Tana. Vitneobservasjoner tilsier at skredet ble utløst av skuterføreren som ble tatt av skredet, opplyser politiet.

Kvinne tatt av skred
I Rauland i Telemark er en kvinne blitt tatt av et skred ved 13-tiden. Kvinnen var bevisstløs da hun ble gravd fram, og det ble rekvirert luftambulanse.

Lege og redningsmann fra luftambulanse iverksatte gjenopplivning i et vanskelig terreng.

- Pasienten har puls, men uavklart hvilke skader hun er påført. Hun blir tatt med av luftambulanse, opplyser operasjonsleder Gunnar Hanssen i Telemark politidistrikt.

Politiet opplyser at jenta er født i 1989 og at hun nå behandles på Ullevål sykehus.

Snøras i skisenter i Grong
Det ble også iverksatte et søk etter at det gikk et snøras i Bjørgan skisenter i Grong i Nord-Trøndelag lørdag formiddag.

Politiet fikk melding klokken 12.00 om at det var gått et ras mellom to skiheiser.

- Rasområdet er sjekket ut med to lavinehunder som ikke har gjort noe markering, og ingen er meldt savnet. Så søket er avsluttet, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Lars Erik Besseberg, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.