Gå til sidens hovedinnhold

En mann omkom i møteulykke på riksvei 4: - Påkjørt bakfra, havnet i motgående kjørefelt

En mann er bekreftet omkommet og to personer er brakt til sykehus etter trafikkulykke på riksvei 4 på Gjøvik.

OSLO/GJØVIK (OA, Nettavisen): Innlandet politidistrikt meldte om ulykken på riksvei 4 mellom Gjøvik og Mjøsbrua klokka 06.47 tirsdag. En personbil ble påkjørt bakfra og dyttet over i motgående kjørefelt. Her ble den truffet av en motgående bil, viser politiets undersøkelser så langt.

En mann er bekreftet omkommet.

Følg saken i Oppland Arbeiderblad

Ulykken skjedde på strekningen mellom Dalsjordet og Bråstad i Gjøvik.

- Dyttet over i motgående felt

Politiet bekrefter at den omkomne er en mann og at to personer er brakt til sykehus.

- Det ser ut til å være tre kjøretøy involvert i ulykken. Hendelsesforløpet, slik vi foreløpig ser det, er at én bil er blitt påkjørt bakfra og dyttet over i motgående kjørefelt der den har kollidert med en møtende bil. Mannen som omkom satt i bilen som ble dyttet over i motgående kjørefelt. Han var alene i bilen, opplyser operasjonsleder Marianne Brun ved Innlandet politidistrikt til Nettavisen.

Rett før klokka 08.30 ble det meldt om fortsatt store trafikkproblemer på stedet.

Politiet har foreløpig ikke full oversikt over skadeomfanget til de to som er brakt til sykehus, men har fått opplyst at de ikke skal være alvorlig skadd.

- Kaotisk

- Situasjonen er kaotisk, og vi jobber med å få fullstendig oversikt, uttalte politiets operasjonsleder til NTB ved 07.30-tiden. Politiet opplyste da at veien trolig vil holdes stengt i lang tid framover.

Omkjøring via E6

- Ulykken er mellom Gjøvik og Mjøsbrua, og veien er stengt i begge retninger på ulykkesstedet, meldte Vegtrafikksentralen øst klokka 06.59. Klokka 07.16 melder vegtrafikksentralen at anbefalt omkjøring for alle kjøretøy er via E6.

Nødetatene er på stedet. Trafikanter opplyser til Oppland Arbeiderblad at det er noe trafikk nordgående. Det er lange køer.

Omkjøring skiltes på lokalvei for lette kjøretøy. Tungtrafikk må vente. Vegtrafikksentralen anbefaler også E6 for omkjøring.

Flere nødetater på steder

OAs reporter rykket ut til ulykkesstedet og meldte om en rekke politibiler og ambulanser på stedet og at en personbil sto i grøfta i sørgående felt.

En politibil på vei nordover ba folk snu og svinge av ved Redalen for å følge lokalvegen om Kollsvegen til Gjøvik. Busser og tungtransport klarer ikke å snu og blir stående enn så lenge, ifølge OA.

- En person er bekreftet død på stedet. Det har vært en møteulykke mellom personbiler. To andre personer blir kjørt til sykehus for sjekk, ikke alvorlig skadd, meldte politiet på Twitter klokka 07.28.

Se de siste Twitter-meldingene fra Innlandet politidistrikt:

Kommentarer til denne saken