Én mann pågrepet etter rømmingen i Sandvika

SÅ SITT SNITT. En russisk mann som møtte i rettssal 10 i Asker og Bærum tingrett tirsdag i forbindelse med en utleveringssak til Frankrike, så etter rettsmøtet sitt snitt til å stikke av, og, stadig påført håndjern, hoppe på en ventende motorsykkel utenfor.

SÅ SITT SNITT. En russisk mann som møtte i rettssal 10 i Asker og Bærum tingrett tirsdag i forbindelse med en utleveringssak til Frankrike, så etter rettsmøtet sitt snitt til å stikke av, og, stadig påført håndjern, hoppe på en ventende motorsykkel utenfor. Foto: Christoffer D. Laabak/tipser.no / NTB Scanpix

Én mann er pågrepet etter at en mann rømte med håndjernene på fra et fengslingsmøte i Asker og Bærum tingrett tirsdag formiddag.

20.08.13 17:38

Da fengslingsmøtet var i ferd med å avsluttes, sprang den fengslede mannen fra møtet og ut til en mann på motorsykkel. Begge forsvant fra stedet.

En uregistrert motorsykkel ble funnet et par kilometer fra tingretten, like ved Blommenholm musikkskole. Politiet pågrep en mann i nærheten av stedet der de fant motorsykkelen.

– Vi vet ikke om den pågrepne er føreren eller den fengslede mannen, men vi tror det er føreren av motorsykkelen, sier operasjonsleder Tor Arne Bakken i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Siktet for biltyveri i Frankrike
Mannen som stakk av under fengslingsmøtet, har sittet varetektsfengslet i to måneder. Han møtte i retten i forbindelse med en utleveringssak til Frankrike. Bakken kan ikke bekrefte at mannen er russisk.

– Han har norsk personnummer og har bodd i Norge i flere år, sier Bakken.

Ifølge Budstikka er mannen siktet for tyveri av luksusbiler i Frankrike. Hans forsvarer Halvor Frihagen sier til avisen at tiltalen rundt biltyveriene er noe vag. Tyveriene skal ha skjedd for halvannet år siden.

Til Norge i 2003
oBudstikka skriver at vitner så personer i familie med rømlingen, sperre veien for politifolkene, sånn at mannen fikk et forsprang.

– Det kan vi ikke bekrefte, og det vet vi ikke hvor de har fra, sier operasjonsleder Bakken.

30-åringen som er på rømmen, forklarte i retten at han kom til Norge i 2003 og at han har kone og tre barn i Frankrike. Mannen skal ikke ha vært i Frankrike de siste ni månedene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.