*Nettavisen* Nyheter.

En mellomlanding i Oslo

Operahuset er én av Oslo-anbefalingene til reiselivsjournalisten. Foto: (SCANPIX)

Skribent fra amerikansk storavis gir deg sine Oslo-favoritter.

«Oslo er nok en av de minst kjente hovedstedene i Europa, men det er mer enn nok å finne på hvis du har en mellomlanding der i noen timer før du setter kursen til det arktiske Nord-Norge.»

Slik starter blogginnlegget til den erfarne reiselivsjournalisten Mike Arkus.

De siste 40 årene har han reist verden rundt og jobbet som korrespontent for Reuters før han begynte som skribent for storavisen Huffington Post.

Så, hva gjør en av verdens mest bereiste mennesker, med 273 besøkte land i beltet, når han kommer til vår ganske beskjedne hovedstad?

Glem Holmenkollen og Kon-Tiki-museet. Han setter seg på det han kaller «byens utmerkede metro-system» og setter kursen for Munch-museet og «Skrik».

«Kanskje øverst på listen over verdens mest reproduserte malerier, «Skrik»– Edvard Munchs berømte skildring av panikkslagen desperasjon. Beskrevet av mange som «Vår tids Mona Lisa». Munch malte fire versjoner, og en av dem henger i Nationalgalleriet, hvis ikke det har blitt stjålet igjen», skriver Arkus syrlig før han påpeker at maleriet faktisk er godt bevoktet.

Videre anbefaler han en rask visitt innom Frognerparken for å se på de 212 statuene til Gustav Vigeland. Særlig de på broen over elven imponerer mest.

Også det nye operahuset, Akershus festning, Slottet og Spikersuppa får plass i blogginnlegget til den erfarne reisejournalisten. Helt til slutt anbefaler han å ta en spasertur til Gamlebyen og se på de gamle mursteinsbygningene fra 1800-tallet, før du setter deg på toget og reiser nordover.

Hva er ditt beste Oslo-tips? Del gjerne i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag