RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ITALIA: Båtflyktninger ankommer italiensk land, etter å ha blitt reddet i Middelhavet.
ITALIA: Båtflyktninger ankommer italiensk land, etter å ha blitt reddet i Middelhavet. Foto: Alberto Pizzoli (Scanpix)

Én million flyktninger har kommet til Europa i år

Sist oppdatert:
Én million flyktninger og migranter har kommet til Europa i år, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

972.500 flyktninger og migranter hadde mandag kveld krysset Middelhavet og Egeerhavet i skrøpelige farkoster, mens 34.000 hadde tatt seg fra Tyrkia og inn i Bulgaria og Hellas via fastlandet.

Det store flertallet av flyktningene, 816.752, kom sjøveien fra Tyrkia til Hellas, og de aller fleste av dem kom fra krigsherjede land.

Annenhver båtflyktning har ifølge IOM vært syriske, mens rundt 20 prosent har kommet fra Afghanistan og 7 prosent fra Irak.

– Fremmedskepsisen øker flere steder, så det er viktig å påpeke at flyktninger og migranter bidrar positivt til samfunnet der de lever og at de slutter opp om europeiske verdier, sier FNs høykommissær for flyktninger, António Guterres.

– Migrasjon er uunngåelig, det er nødvendig og det er ønskelig, sier IOMs leder William Lacy Swing.

– Men det er ikke nok å telle hvor mange som kommer, eller de nærmere 4.000 som har druknet eller er meldt savnet i år. Vi må også handle. Migrasjon må være lovlig og trygt for alle, både for migrantene selv og for landene som blir deres nye hjem, sier Lacy Swing. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere