En million i fransk protest

Minst en million demonstranter fylte tirsdag gatene i franske byer i protest mot den nye arbeidslovgivningen i landet.

04.04.06 20:38

Politiet sier minst en million mennesker trakk ut på gatene i protest mot regjeringens nye arbeidslover. De som arrangerer demonstrasjonene mener det var opptil tre millioner demonstranter.

Det er den andre gangen på en uke at fagforeninger og studentgrupper har klart å mobilisere så mange mennesker. Den største demonstrasjonen, i Paris, trakk minst 80.000 mennesker, ifølge politiet. Arrangørene mente 700.000 var ute og demonstrerte i hovedstaden.

Samtidig forsinket en landsomfattende streik luft- og togtrafikken kraftig. Eiffeltårnet ble stengt for andre gang på en uke, og studenter barrikaderte skoler i protest mot de nye lovene, som vil gjøre det lettere å sparke unge ansatte.

¿ Se bildene fra demonstrasjonen nederst i saken

Krise
Lederne av de fem første fagforeningene sa seg villige til å gå inn i samtaler med regjeringen, men var klare på at de vil kreve at de nye lovene trekkes tilbake.

- Vårt mål nå er å komme ut av denne krisen, sa den hardt prøvede statsminister Dominique de Villepin.

- 700.000
Frankrikes president Jacques Chirac undertegnet loven søndag, trass to måneder med stadig mer omfattende demonstrasjoner. Chirac uttalte at Frankrike trenger loven for å holde tritt med verdensøkonomien. Han tilbød å modifisere lovteksten, men studentene og fagforeningene har avvist disse tilbudene, og krever at loven blir trukket i sin helhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag