RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En million i fransk protest

Sist oppdatert:
Minst en million demonstranter fylte tirsdag gatene i franske byer i protest mot den nye arbeidslovgivningen i landet.

Politiet sier minst en million mennesker trakk ut på gatene i protest mot regjeringens nye arbeidslover. De som arrangerer demonstrasjonene mener det var opptil tre millioner demonstranter.

Det er den andre gangen på en uke at fagforeninger og studentgrupper har klart å mobilisere så mange mennesker. Den største demonstrasjonen, i Paris, trakk minst 80.000 mennesker, ifølge politiet. Arrangørene mente 700.000 var ute og demonstrerte i hovedstaden.

Samtidig forsinket en landsomfattende streik luft- og togtrafikken kraftig. Eiffeltårnet ble stengt for andre gang på en uke, og studenter barrikaderte skoler i protest mot de nye lovene, som vil gjøre det lettere å sparke unge ansatte.

¿ Se bildene fra demonstrasjonen nederst i saken

Krise
Lederne av de fem første fagforeningene sa seg villige til å gå inn i samtaler med regjeringen, men var klare på at de vil kreve at de nye lovene trekkes tilbake.

- Vårt mål nå er å komme ut av denne krisen, sa den hardt prøvede statsminister Dominique de Villepin.

- 700.000
Frankrikes president Jacques Chirac undertegnet loven søndag, trass to måneder med stadig mer omfattende demonstrasjoner. Chirac uttalte at Frankrike trenger loven for å holde tritt med verdensøkonomien. Han tilbød å modifisere lovteksten, men studentene og fagforeningene har avvist disse tilbudene, og krever at loven blir trukket i sin helhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere