En million sultne syrere må klare seg uten FN-hjelp

Genève (NTB-Reuters): Om lag én million syrere går sultne fordi FN ikke greier å få nødhjelpen inn i krigsområdene, og fordi noen få regjeringsgodkjente organisasjoner er tøyd til bristepunktet.

FNs matvareprogram (WFP) deler hver måned ut matrasjoner til 1,5 millioner syrere, men det er for lite til å dekke behovet til de i alt 2,5 millionene som nå trenger hjelp, ifølge WFPs talskvinne Elisabeth Byrs.

Det er spesielt stor mangel på brød og brensel. Ifølge WFP har imidlertid regjeringen gitt en spesiell tillatelse til at drivstoff kan importeres fra Libanon og brukes i lastebilene som distribuerer nødhjelpen i Syria.

WFP greier ikke å utvide innsatsen ettersom mange områder er for farlige. Kun en håndfull organisasjoner har fått tillatelse til å dele ut hjelpen, og noen av dem mangler både ansatte, drivstoff og annet materiell.

- Vår viktigste partner, Røde Halvmåne, er tøyd til bristepunktet og har ikke kapasiteten til å nå lengre, sa Byrs på en pressekonferanse i Genève tirsdag.

Over 60.000 mennesker er drept siden opprøret mot president Bashar al-Assad og hans regime startet for 21 måneder siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.