RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én million superrike

Sist oppdatert:
For første gang finnes det over én million superrike amerikanere.
Antallet amerikanske husholdninger med en nettoverdi, utenom primærboligen, på mer enn fem millioner dollar, eller 30 millioner kroner, klatret med utrolige 23 prosent i 2006 og passerte dermed en million for første gang, ifølge Reuters.

Undersøkelsen som er foretatt av Spectrem Group viser at husholdningenes økonomi i USA står sterkere enn noensinne. I 1996 var det ikke mer enn 250.000 husholdninger i USA som var like mye verdt.

- De siste årene har ikke vært noe annet enn enestående for rike amerikanere, sier Catherine McBreen hos Spectrem, ifølge Reuters.

Den underliggende årsaken til den enorme veksten skyldes av de siste årenes ekstremt gode økonomi. Foruten de superrike var det en vekst på ni prosent til 15,3 millioner husholdninger som har verdier, utenom primærboligen, på 500.000 dollar, eller tre millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere