Rundt 480 barn - fra seksåringene til elevene i 12- og 13-års alderen - var fredag morgen samlet til minnestund på Stenbråten skole i Oslo. Sammen med lærere og øvrige ansatte tok de farvel med jentene på sju og ni år som onsdag ble funnet druknet i Gjersjøen i Oppegård. Familiedrapet - som også omfatter jentenes mor og et nyfødt søsken - har rystet bydel Søndre Nordstrand.

Fotografier og levende lys
- Det ble en utrolig vakker seremoni, som ble innledet og avsluttet med musikk av Vivaldi. Vi hadde et bord med bilder av de to jentene og levende lys, og vi har laget en minnebok som alle som vil skal få skrive eller tegne i, forteller fungerende rektor Eva-Ma Marman til Nettavisen.

Huskes som snille og flinke
Hun holdt selv minneordet, der hun snakket om å ta vare på hverandre og skape et godt og trygt skolemiljø. Fra skolekamerater som kjente jentene hadde hun fått noen sitater og minner. De husket jentene som snille og flinke.

Underveis i minnestunden ble det også sunget en sang som jentene likte godt, «Red and yellow», der alle reiste seg, og det ble holdt et minutts stillhet.

Marman sier minnestunden - som varte i cirka 15 minutter - ble gjennomført med ro og verdighet. Elevene gikk deretter tilbake til sine klasser.

Mistenker drap og selvdrap
De to ble funnet døde i Gjersjøen i Oppegård kommune. Der fant dykkere også en død mann, jentenes far, som er den antatte gjerningsmannen. Noe tidligere ble barnas mor og et 14 dager gammel spedbarn funnet drept på Mortensrud. Politiet, som sier de kanskje aldri vil få svar på hva som egentlig skjedde, mistenker at faren (41) tok livet av familien før han tok livet av seg selv.

Torsdag morgen ble elevene på Stenbråten tatt imot av sine lærere og fikk informasjon om det som hadde skjedd.

Stort støtteapparat
Elevene fikk oppfølging fra skolen med støtte fra PPT-tjenesten (pedagogisk-psykologisk tjeneste). I tillegg var politi fra Manglerud politistasjon på plass og prester fra Mortensrud kirke.

I forbindelse med tragedien holdt Mortensrud kirke torsdag kveld åpent. Der var også bydel Søndre Nordstrand tilstede med helse- og sosialfaglig personell.

Kriseteamet fra PPT-tjenesten skal fortsatt bistå skolen noen dager, ifølge rektor.

Hentet døtrene på skolen
VG skriver fredag at de to jentene på sju og ni år ble hentet av faren mandag. Fungerende rektor bekrefter dette overfor Nettavisen. Hun sier de ble hentet da den ene av jentene var ferdig med sin skoledag. Det ble sagt at de skulle på tur, ifølge Eva-Ma Marman.

- Vanskelig sak
- Dette er en vanskelig sak fordi antatt gjerningsmann er død, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt da hun møtte pressen torsdag formiddag.

Samme dag begynte politiet med en rundspørring i nabolaget.

Fredag kom den foreløpige obduksjonsrapporten.

Fra Iran og Marokko
Familiefaren kom til Norge fra Iran i 1991 og fikk norsk statsborgerskap i 1999.

Hans kone kom fra Marokko. Hun fikk permament oppholdstillatelse i august i år og hadde nettopp født parets tredje barn.