*Nettavisen* Nyheter.

En mobil kjempefiasko

Foto: (Sony Ericsson)

Videosamtaler skulle bli en av de viktigste 3G-tjenestene, men flopper totalt.

En statistikk fra Greenwich Consulting viser at forsvinnende lite at de totale 3G-inntektene til operatørene stammer fra videosamtaler. Dette til tross for at slike samtaler ble trukket frem som en av de store fordelene med 3G-tjenestene.

I løpet av 2007 brukte de svenske 3G-brukerne i gjennomsnitt rundt to tusen svenske kroner på mobiltelefoni. Av den summen skal bare åtte svenske kroner ha gått til videosamtaler, skriver Computer Sweden.

- Ikke festlig
- Det er selvsagt mislykket. Det er ikke mulig å si noe annet. Videotelefoni ble nok sett på som spennende i begynnelsen, men etter en stund er det ikke like festlig å se den man prater med. Det er jo praten som er det viktige, sier strategirådgiver i Greenwich Consulting, Magnus Rehle.

Videosamtaler skal ha brakt inn et sted mellom 15 og 20 millioner svenske kroner på det svenske markedet i 2007. Til sammenligning fikk de svenske operatørene inn i overkant av 100 millioner svenske kroner på MMS-meldinger.

Bytter til musikkvideo?
Selv om norske operatørene riktignok hevdet at de ikke hadde den helt store troen på mye inntekter fra videosamtaler var det en av de mest profilerte tjenestene. Det har nok mye å gjøre med at det var den enkleste måten å visualisere overgangen til 3G.

Nå vurderes det imidlertid nye tjenester via den samme teknologien. Telenor i Sverige undersøker mulighetene for å bruke teknologien til å se video og høre på musikk i mobilen ved å ringe videosamtaler til spesielle nummer.

- Men det er ikke noe som er lansert enda, sier presseansvarlig hos Telenor Sverige, Marcus Adaktusson.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Les også:
* Hundretusener mister 3G
* Mye sexprat på mobilen

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag