RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mulighet for Golar?

Sist oppdatert:
Energikonsernet Tractebel er nå på jakt etter fire spesialskip for frakt av flytende naturgass, og det trenger ikke være nybygg
Bakgrunnen for at Tractebel nå er i markedet etter mer LNG-skip er en fersk avtale med Yemen LNG om kjøp av naturgass. Ifølge TRadeWinds planlegger Tractebel i den forbindelse å skaffe til veie fire LNG-skip.

Konsernsjef Clay Harris i Tractebel Global LNG, sier til avisen selskapet vil ha et åpent sinn når de skal finne tonnasje, og de vil ikke begrense seg til nybygg, men også se på eksisterende skip.

Det er snakk konvensjonelle skip på 135.000 til 150.000 kubikkmeter som Tractebel i løpet av de neste månedene skal jakte på.

Selskapet har i dag eierandeler i to skip, og leier inn fem andre på lange kontrakter.

John Fredriksens Golar LNG og deres partner Exmar er blant et fåtall rederier som sitter med ledige skip. En situasjon som ikke har vært spesielt lønnsom det siste året, siden spotmarkedet for LNG-laster har vært meget tynt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere