Gå til sidens hovedinnhold

– En ny butikk vil ikke gjøre det trafikkfarlig for barna

Østensjø bydelsutvalg (BU) har enstemmig vært imot at det skal bygges butikk i Bølerlia 73 B. Nå har Høyre lokalt skiftet mening.

BYDEL ØSTENSJØ: – Vi har brukt mye ressurser og tid på å avgjøre dette. Jeg finner ikke noe hold i at det vil bli trafikkfarlig for barna, sier Erland Bakke i Østensjø Høyre.

Les også: – Barna er mye mer viktigere enn butikk!

Etter flere år med strid, har BU hele tiden gitt støtte til lokalbefolkningen som er imot omreguleringen av parkeringshuset. Bakke mener de ikke har sviktet noen ved å endre mening.

– Det er helt riktig av oss å ta denne avgjørelsen. Det er ingenting som viser at det ikke burde ligge en butikk der. Sånn som det er nå, står det kun et lite brukt parkeringshus på adressen, sier han.

Politikeren sier BU har vært i kontakt med foreldrerådets arbeidsutvalg hvor de har lagt frem papirer som forklarer hva som er grunnlaget for avgjørelsen.

– Med oss i avgjørelsen har vi faginstanser som mener det ikke vil være noen fareområder ved en eventuell butikk, hevder han.

Delte meninger

Saken er ferdigbehandlet av bydelsutvalget. Men selv om Østensjø Høyre har endret mening, vil ikke det si det samme som at de vil jobbe for at Høyre i bystyret skal gå imot butikken.

– Avgjørelsen har ikke vært lett å ta. Det har vært delte meninger, og det er helt riktig av lokalbefolkningen å vise engasjement for saken, poengterer Bakke.

Han legger også til at bymiljøetaten ofte har argumenter mot en omregulering, men at de i dette tilfellet er positive.

Flertallet stemte ja

Mandag denne uken hadde bystyregruppa til Fremskrittspartiet et gruppemøte for å ta stilling til saken. Gruppeleder Carl I. Hagen bekrefter at flertallet stemte ja til butikk.

– Det som var utslagsgivende for vår avgjørelse, var at om det ikke blir butikk der, er sjansen stor for at lagervirksomheten utvides. Dermed ville det også ha blitt mer trafikk, sier gruppeleder Hagen.

Gruppelederen argumenterer også for at butikken for det meste vil bli brukt av de som bor i nærheten, altså vil ikke butikken sørge for økt trafikk.

Les også: – Ny butikk i Bølerlia vil gi trafikkaos

– I utgangspunktet er dette et tomt lokale. Eieren ønsker å bygge butikk der, og det enhvers rett å gjøre hva en vil så lenge det ikke er til skade for andre, sier Hagen.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer