RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En omkom, 16 skadd etter brann i hotell i Dubai


DAGEN ETTER: Fredag morgen kom det fortsatt røyk fra luksushotellet Adress Downtown Hotel i Dubai etter storbrannen nyttårsaften.
DAGEN ETTER: Fredag morgen kom det fortsatt røyk fra luksushotellet Adress Downtown Hotel i Dubai etter storbrannen nyttårsaften. Foto: MARWAN NAAMANI (AFP)
Sist oppdatert:
Petter Stordalen og kona bodde på The Adress Hotel da brannen startet.

16 personer ble skadd og en person døde av hjertestans i storbrannen i et skyskraperhotell i Dubai nyttårsaften. Tross brannen ble nyttårsfeiringen i byen med fyrverkeri gjennomført som planlagt.

Vitner forteller om dramatiske evakueringsscener og at brannalarmen ikke gikk før etter at flammene var synlige.

TV-bildene viste flammene som slikket den 300 meter høye skyskraperen på 63 etasjer i sentrum av Dubai, der hotellet The Address Hotel holder til. Brannen skal ha startet ved 22-tiden lokal tid. Brennende bygningsrester drysset og det fortelles at slukkingsarbeidet var svært vanskelig på grunn av kraftig vind.

Utbrent

Tross de voldsomme bildene opplyste myndighetene etter halvannen time at de hadde kontroll over 90 prosent av brannen.

STORBRANN: En storbrann førte til full evakuering av det 63 etasjer høye luksushotellet Address Downtown Hotel i Dubai på nyttårsaften.

Ved midnatt lokal tid fortalte imidlertid vitner om at flammer fortsatt sto oppover hotellveggene. Enkelte steder var bygningen brent opp og kun skjelettet, eller grunnkonstruksjonen, sto igjen og man kunne se tvers gjennom.

– Brannen resulterte i ett dødsfall angivelig på grunn av hjerteinfarkt. 15 personer er skadd under evakueringen, det er mindre alvorlige skader som oppsto i panikken, opplyser en tjenestemann.

I tillegg til hotellet er det også boliger i bygget. Hundrevis av personer ble evakuert, skriver nyhetskanalen Al Jazeera.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fyrverkerioppskytingen gikk som planlagt vedBurj Khalifa til tross for storbrannen i hotellet like ved.


– Ingen alarm

Dubai er et trekkplaster for turister, og mange nordmenn var i emirat-staten da brannen startet nyttårsaften. Den norske hotellkongen Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen bodde på The Address Downtown. Begge kom seg i sikkerhet da det begynte å brenne.

- Jeg er i hotellet, men er på vei ut. Jeg er midt i en enorm folkemasse og har ikke tid til å snakke nå, sa Petter Stordalen til Aftenposten.

Stordalen har så langt ikke besvart Nettavisens spørsmål, men skriver i en sms at han er opptatt.

Andre vitner forteller om dramatiske scener og at situasjonen var langt fra så enkel som myndighetene ga inntrykk av.

En britisk turist forteller til Sky News at det ikke gikk av alarm eller noe sprinkleranlegg.

Petter Stordalen feirer nyttår i Dubai og bodde på hotellet som brant.

– Familien min og jeg var på hotellrommet i 15. etasje og i ferd med å starte nyttårsfeiringen da vi så at det brant på balkongen til naborommet, forteller et vitnet til Sky News.

Det var ansatte som hjelp til under evakueringen. Etter en stund hørte man brannalarmen gå, men det skal ikke ha vært ikke noe sprinkleranlegg som gikk i gang. Vitnet forteller hvordan han måtte bære en gjest som var i rullestol og situasjonen var både desperat og panikkartet under evakueringen.

Nyttårsfeiring

Til manges forundring ble nyttårsfeiringen i byen med fyrverkeri gjennomført som planlagt, tross brannen.

Dermed gikk nyttårsrakettene i lufta midnatt lokal tid samtidig som flammene fortsatt var synlig fra hotellet som tok fyr to timer tidligere.

Selve fyrverkerishowet ble sendt fra Burj Khalifa, som er verden høyeste bygning og Dubais stolthet. Stedet ligger omtrent 1.000 meter fra brannhotellet, The Address.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater der Abu Dhabi er hovedstaden. Landet består av sju emirater og ligger på den arabiske halvøya. Dubai har satset tungt på turisme og mange tusen utlendinger er trolig på besøk i anledning nyttårsfeiringen.

Magasinet Global Traveller kåret i 2012 The Address Downtown Dubai til å være verdens beste hotell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere