*Nettavisen* Nyheter.

En omkom da mikrofly styrtet

Det er fortsatt usikkert hva som forårsaket ulykken. Foto: Ragnhild Ekornrud

Én person er omkommet og én er fløyet til sykehus med alvorlige brannskader etter at et mikrofly begynte å brenne og styrtet nord for Hamar flyplass.

14.07.15 22:56

– Vi vet ikke hva som har forårsaket ulykken enda. Det vi vet, er at én person er omkommet og én person fløyet sterkt brannskadd til sykehus, sier operasjonsleder Tom Kristiansen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Den hardt skadde er en mann fra distriktet i 60-åra. Han er fløyet til Sykehuset Innlandet på Hamar.

Identiteten på den omkomne er foreløpig er ukjent, opplyser Kristiansen. Politiet venter på at teknikere skal identifisere den personen man tror befinner seg inne i vraket, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Havarikommisjonen på vei

Flyhavarikommisjonen og kriminalteknikere er på vei til stedet, skriver Hedmark politidistrikt på Twitter.

Politiet fikk melding om flystyrten klokka 20.15 tirsdag. Ifølge Kristiansen begynte flyet å brenne etter at det styrtet. Brannen er nå slukket av brannmannskaper på stedet.

Ved 21-tiden var det en askehaug igjen av vraket, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Brannen i flyet ble raskt slukket. Foto: Ragnhild Ekornrud

Flyklubbens fly

Leder Geir Magne Andersen i Hedmark flyklubb bekrefter at det er ett av klubbens fly som har styrtet, men har lite ytterligere informasjon kort tid etter ulykken. Det er imidlertid mye som tyder på at det var ett eller to av klubbens medlemmer som satt i flyet da det styrtet.

– Det er stort sett bare medlemmer som bruker vårt materiell, sier Andersen til NTB.

Ifølge lufthavnsjef Henning Risvold var det blitt drevet treningsflyging på flyplassen hele dagen, men han kunne ikke si hvorvidt ulykkesflygingen var en treningstur.

Andersen i flyklubben opplyser til VG at mikroflyet var av typen Dynamic.

Nabo hørte smell

Flyet styrtet nord for Hamar flyplass. Hvorvidt ulykken skjedde under takeoff eller landing er uklart. En nabo som NRK har vært i kontakt med, forteller at han så svart røyk før han hørte to høye smell.

– Da løp jeg opp, men ambulansepersonell var allerede på stedet. Jeg spurte om det var noe jeg kunne hjelpe til med. Det var det ikke, så da trakk jeg meg tilbake, sier naboen.

Politiet oppfordrer folk til å holde seg vekk fra området og ikke bryte sperrebåndene som er satt opp. Krimteknikere og flyhavarikommisjonen vil ta over og se nærmere på ulykkesstedet.

– Men foreløpig er det vanskelig å gjøre noe på grunn av varme, opplyser Kristiansen til NTB tirsdag kveld.

Ulykkesstedet ligger tilgjengelig fra veien slik at ambulansene kom seg fram på en sti i skogen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.