*Nettavisen* Nyheter.

En omkom i mikroflystyrt

Redningsmannskaper på ulykkesstedet der en person omkom og en annen ble alvorlig skadd i en en mikroflyulykke ved Oppdal flyplass lørdag. Foto: Fredrik Mellemseter / Oppdalingen (Scanpix)

En person omkom, mens en annen er alvorlig skadet etter at et mikrofly styrtet i Oppdal.

10.07.10 21:28

Et mikrofly med to personer om bord styrtet på Oppdal flyplass på Fagerhaug 10 kilometer nord for Oppdal sentrum og like ved E6 lørdag.

Politiet bekrefter at en person er omkommet mens en annen er brakt til sykehus med alvorlige skader.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om ulykken klokka 12.48.

En alvorlig skadet
- En person er omkommet. En annen er brakt til St. Olavs Hospital med alvorlige skader, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Ulykken skjer bare fire dager etter at to menn omkom da et mikrofly styrtet i Råde kommune i Østfold. Flyet som styrtet i Råde var av typen Rans S-6. Det skal være samme flytype som nå har styrtet i Oppdal.

Politi på stedet sier at ulykken skjedde i forbindelse et utdrikningslag. Fire personer som tilhørte utdrikningslaget ble vitner til ulykken, og mottar nå krisehjelp i Oppdal, skriver adressa.no.

- Dypt tragisk
- Dette er dypt tragisk. Vår havarikommisjon er på vei til ulykkesstedet, og vi vil samarbeide med politiet på lik linje med sist. Dette er tragisk for de involverte og de etterlatte, sier Tom Bjerke, fagsjef i mikroflyseksjonen i Norges Luftsportforbund.

Det er forbundet som utsteder sertifikater for mikroflygere i Norge.

De to ulykkene denne sommeren ryster luftsportforbundet, der mikrofly de siste årene har vært en gren med økende oppslutning. Bjerke understreker at det er fem år siden mikroflysporten sist ble rammet av en alvorlig ulykke, før de to ulykkene denne uken.

HTML EMBED

Oppdal flyplass, Fagerhaug drives av det ideelle selskapet Midtnorsk fly og luftsportssenter (MFL), ifølge adressa.no. Ifølge selskapets hjemmesider er anlegget tilrettelagt for ulike typer luftsport som mikroflyging, fallskjermhopping og seilflyging.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.