Gå til sidens hovedinnhold

En omkommet i kjedekollisjon

Rett før klokken 12 kunne veien forbi ulykkesstedet endelig åpnes i én retning. Det er fortsatt uklart når E18 i retning Oslo kan åpnes for trafikk. Det er skiltet omkjøring forbi stedet, ifølge NTB.

Stor kjedekollisjon på E18 ved Liertoppen.

En person er omkommet og flere ble skadd i en kjedekollisjon på E18 ved Liertoppen i morgenrushet torsdag. En mann ble pågrepet etter å stukket fra stedet.

Har du tips, foto eller video - kontakt nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

Politiet tror mannen, som ble pågrepet halvannen kilometer unna ulykkesstedet, er den som forårsaket ulykken. Politiet ble varslet om kjedekollisjonen klokken 6.23, og klokken 7.38 melder TV 2 at én person har mistet livet. Noe senere bekrefter politiet dette.

Totalt var seks personer involvert i ulykken, opplyser politiet i Søndre Buskerud.

Tre ble sendt til legevakt, og en person er sendt til Oslo universitetssykehus. De to siste er den omkomne, og mannen som ble pågrepet en stund etter ulykken.

Ifølge politiet skjedde massekollisjonen da en polskregistrert bil kjørte forbi semitraileren, som var på vei i retning Drammen.

Kjøretøyene var borti hverandre, og begge havnet over midtrabatten og traff flere personbiler i motsatt kjørefelt.

En av de involverte bilene var lastet med blant annet store mengder øl.

En lastebil begynte å brenne etter kollisjonen.

- Det er en alvorlig ulykke, fastslo operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politidistrikt overfor NTB kort tid etter ulykken.

- Det brenner i en bil, og to personer sitter fastklemt, sa operasjonsleder Magne Olsvold i Asker og Bærum politidistrikt til VG. Asker og Bærum brannvesen var blant nødetatene som rykket ut til stedet, men de avsluttet sitt oppdrag litt før klokken 8.

Flere brannbiler, to ambulansehelikoptre og politiet ble sendt til stedet.

Har du tips, foto eller video - kontakt nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

(©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer