*Nettavisen* Nyheter.

En pågrepet for drap på jødisk museum i Brussel

OVERVÅKNINGSBILDER: Dette bildet er tatt fra et overvåkningskamera inne i museet. Mannen drepte fire personer. Foto: Belgisk politi Foto: Ho

Fire personer ble drept.

01.06.14 10:40

En franskmann er pågrepet for skytingen på et jødisk museum i Brussel sist helg. Fire personer ble drept i hendelsen. Mannen mistenkes å være tilknyttet radikale islamister i Syria.

Det opplyser etterforskningskilder til AFP søndag.

Den pågrepne er en 29 år gammel franskmann. Han ble arrestert fredag i den franske byen Marseille.

Les også: Belgisk politi jakter på museums-drapsmann

Les også: Fire drept i Brussel

Mannen var i besittelse av en kalasjnikov og en pistol lik våpnene som ble brukt i angrepet den 24. mai, ifølge kildene.

Mannen er varetektsfengslet mistenkt for drap og forsøk på drap i forbindelse med en terrorhandling, ifølge en kilde i rettsvesenet.

Det antas at 29-åringen reiste til Syria i fjor for å kjempe i borgerkrigen sammen med jihadist-grupper i landet.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅGREPET: Politiet jobber ved åstedet den 24. mai. Nå er en franskmann pågrepet i saken.  Foto: Eric Vidal / Reuters / NTB scanpix Foto: Eric Vidal

Etterlyst
Sist søndag ble en annen mann pågrepet og siktet for angrepet. Han fikk senere endret statusen til vitne, mens en annen mann som var den antatte gjerningsmannen, ble etterlyst. Det er usikkert om det er denne mannen som nå er pågrepet.

Samme dag offentliggjorde politiet en 30 sekunder lang video fra angrepet. Den viser at gjerningsmannen var ikledd en mørk caps og en lyseblå jakke. Mannen tok ut maskingeværet fra en bag og skjøt inn i et rom før han gikk videre.

Terror
Mandag overførte belgisk politi saken til føderale påtalemyndigheter som etterforsker terror.

– Overvåkingsbildene viser en mann som dreper med kaldt blod. Skyteepisoden varte under halvannet minutt. Det gjør at vi tror dette var et terrorangrep, sa talsmann for påtalemyndigheten Wenke Roggen.

To av de drepte var et israelsk ektepar i 50-årene på ferie i Belgia. En fransk kvinne som jobbet som frivillig ved museet, og en belgisk ansatt ble også drept i angrepet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.