*Nettavisen* Nyheter.

En perle av et spill

«Klonoa» er noe av det flotteste som finnes til Wii.

25.09.09 12:51

(Spill): Plattformhelten Klonoa, som er et sjarmerende langøret kattedyr, dukket først opp på Playstation i 1997.

«Klonoa: Door to Phantomile» var enkelt og greit knakende bra, og sammen med oppfølgerne ga det Playstation-fansen noe å slå i bordet med når Nintendo- og Sega-folket snakket om Mario og Sonic.

Like bra
«Klonoa» til Wii er en oppdatert utgave av «Door to Phantomile» og innholdet har holdt seg utrolig godt. Nivåene, oppgavene og fiendene er like varierte, kreative og underholdende som for 12 år siden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spillet er et tradisjonelt todimensjonalt plattformspill pakket inn i tredimensjonale omgivelser, noe utviklerne har utnyttet til det fulle.

Selv om du stort sett beveger Klonoa til venstre eller høyre, skjuler ofte løsningen for å komme seg videre innover i omgivelsene.

Kreative løsninger
Oppgavene løses som oftest ved at du plukker opp en fiende og enten kaster den eller bruker den til å ta ekstra sats. Utviklerne har utnyttet denne enkle mekanismen på en rekke smarte måter og «Klonoa» blir aldri ensformig eller kjedelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

For eksempel må du time kast skikkelig og tenke kreativt for å komme deg gjennom krevende hoppepartier.

Omgivelsene er både kreative, varierte, vellagde og ekstremt fargerike. Utviklerne sender deg blant annet gjennom trivelige landsbyer og eventyrverdener, og i hvert fall jeg kommer i godt humør av å spille «Klonoa». Noen kan kanskje synes at det blir for søtt, men pytt, pytt.

Strålende teknisk
Teknisk er spillet helt strålende og noe av det flotteste som finnes til Wii. «Klonoa» byr på detaljert grafikk som flyter som en drøm, sjarmerende figurer og et godt lydspor.

Klikk på bildet for å forstørre.

I tillegg er kontrollen akkurat så presis som den skal være, hvis noe går galt er det utelukkende din feil.

Det eneste minuset med «Klonoa» er at det er for kort. Hvis du har litt erfaring med plattformspill er spillet over på en fire til fem timer.

Riktignok finnes det bonusgjenstander og lignende som du kan samle, men belønningene er ikke akkurat veldig bra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kort perle
«Klonoa» er et underholdende, pent, kreativt, variert og vellaget plattformspill.

På tross av at det er over for fort, hadde jeg det så gøy at jeg har ingen betenkeligheter med å anbefale det på det varmeste.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.