*Nettavisen* Nyheter.

Én person død etter krasjlanding

Foto: Arne Inge Næss/Arbeidets Rett

En person er omkommet etter en flystyrt på Tynset lørdag ettermiddag.

22.08.10 00:47

Politiets operasjonssentral på Hamar kunne like etter klokken 19 lørdag kveld bekrefte at en person er omkommet, melder retten.no

Flyet skal ha tippet rundt og krasjet i forbindelse med landing ved flystripa på Tynset som ligger en knapp mil syd for Tynset sentrum.

Ulykken skal ha skjedd rundt klokken 18.45.

Den omkomne var alene i flyet.

Høy hastighet

Et øyenvitne forteller til Arbeidets Rett at flyet som krasjlandet ved Tynset flyplass kom i høy hastighet da det skulle lande.

Øyenvitnet forteller videre at flyet kom nordfra da det skulle landet.

- Etter landing skar flyet ut mot siden av flystripa og ut i en åker da det tippet rundt. Mulig var det for å bremse farten, men det selvfølgelig bare spekulasjoner, forteller øyenvitnet.

Trolig svensk
Det krasjede flyet er registrert i Sverige, og skal etter det Arbeidets Rett ha klart å bringe på det rene være eid av Biltema.

Piloten var trolig svensk, men politiet vil foreløpig ikke bekrefte identiteten.

Det skal være et flyveteranfly, nærmere bestemt et jagerfly av typen Spitfire, som ble brukt i andre verdenskrig, som har krasjet.

Søndag skal det arrangeres et større flystevne ved Tynset flyplass, og det er trolig et av de eldre flyene som skal delta der som har tippet rundt. Det er foreløpig uklart hvordan det går med dette stevnet, da flyplassen nå er stengt fram til flyhavarikommisjonen har vært på stedet. De ankommer trolig Tynset tidlig søndag.

Les flere saker på retten.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.