*Nettavisen* Nyheter.

Én person død i uro på Krim-halvøya i Ukraina

Simferopol (NTB-AFP-Reuters): Én person har mistet livet som følge av uroligheter på den russisk-vennlige Krim-halvøya helt sør i Ukraina, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Det var onsdag ettermiddag uklart hvordan personen hadde mistet livet da store folkemasser var samlet utenfor den regionale, folkevalgte forsamlingen i byen Simferopol.

Samtidig kom det onsdag til slåssing mellom pro-russiske demonstranter og tilhengere av de nye, vest-vennlige makthaverne i Ukraina. Det skjedde etter at de lokale myndighetene nektet å diskutere om Krim-regionen skal bryte ut fra Ukraina.

Flere tusen pro-russiske demonstranter støtte sammen med muslimske krimtatarer, en minoritet som støtter det nye lederskapet i Kiev. De to gruppene holdt hver sin demonstrasjon utenfor de folkevalgtes bygning.

Begge demonstrasjonsgruppene angrep hverandre med pepperspray og brukte batonger mens politiet forsøkte å holde dem fra hverandre, ifølge en AFP-journalist på stedet.

Flere ambulanser kom til stedet, og flere demonstranter jobbet med å behandle mindre skader før folkemassene oppløste seg og på oppfordring fra lokale parlamentarikere gikk hjem. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.