Kvinnen i slutten av tjueårene ble påført alvorlige skader og er operert på Sykehuset Innlandet.

Hun er påført alvorlige skader i hender og ansikt, samt mindre skader i mage- og brystområdet. Torsdag kveld var situasjonen hennes stabil og hun er utenfor livsfare.

Les også: En person pågrepet etter voldsepisoden i Moelv

– Begge er av somalisk opprinnelse og det er en relasjon mellom dem, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker til NTB fredag ettermiddag.

Fredagens pågripelse skjedde på Vinstra i Gudbrandsdalen. Politiet kunne gå til pågripelse av mannen etter å ha gjennomført omfattende teknisk og taktisk etterforskning i løpet av torsdag og fredag.

Det er ingen opplysninger som tyder på at flere gjerningsmenn er involvert.

Alvorlig skadd

Lensmannen sier at det videre etterforskningsarbeidet vil avklare hva de sikter mannen for.

– Både de tekniske undersøkelsene på stedet sammenholdt med fornærmedes forklaring, vil si hvor alvorlig siktelsen blir, sier Krogstad.

Kvinnen i slutten av tjueårene ble påført alvorlige skader og er operert på Sykehuset Innlandet. Hun har hittil ikke vært i stand til å gi politiet noen forklaring som eventuelt kan gi en pekepinn mot en mistenkt.

– Vi vil avhøre henne så raskt som mulig. Sykehuset vurderer hennes tilstand fortløpende, men vi håper å få snakket med henne i løpet av fredagen, sier lensmannen.

Ikke blind vold

Politiet tror ikke at kvinnen som ble angrepet og skadd i nærheten av Kilde skole i Moelv torsdag ettermiddag, ble utsatt for blind vold.

– Vi har grunn til å tro at det kan være en eller annen form for relasjon mellom gjerningsmann og offer, sa Krogstad torsdag.

Hun er påført alvorlige skader i hender og ansikt, samt mindre skader i mage- og brystområdet. Torsdag kveld var situasjonen hennes stabil og hun er utenfor livsfare. (©NTB)