20 år gamle Adan ble skutt utenfor Lofsrud skole, der flere ungdommer var samlet.

To brødre er siktet i saken, Valon (35) og Visar (32) Avdyli fra Bærum. Etter at Adan ble skutt og drept rømte de to siktede brødrene landet.

Bistandsadvokat Catharina Cecilie Gjesti sa tirsdag ettermiddag til NRK at en av de to brødrene var på vei til Norge etter over et år på rømmen.

Les også: Bistandsadvokat: Drapssiktet tatt etter over ett år på rømmen

– Det er veldig fint at det er en utvikling i saken og at vi kanskje kommer videre i straffesaken. De etterlatte har blitt informert om dette i dag. Jeg håper at den andre broren melder seg og blir pågrepet han også, sier hun til NRK.

På pressekonferansen bekrefter politiet at eldstebroren Valon nå er pågrepet.

Han skal ha sittet fengslet i Tyrkia på bakgrunn av ulovlig opphold og ble tirsdag transportert til Norge og pågrepet. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag eller torsdag.

– Norsk politi bisto med denne transporteringen, sa politiadvokat Børge Enoksen på pressekonferansen.

Valon Avdyli landet på Oslo lufthavn i 17-tiden der han ble pågrepet av norsk politi for drap eller medvirkning til drap.

Lillebroren etterlyst

Da politiet holdt pressekonferansen ved 17.30-tiden, var den pågrepne på vei til Oslo etter pågripelsen. Han hadde da ikke hatt anledning til å forklare seg for politiet, men ville bli tilbudt dette ved ankomst til Oslo.

36-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag eller torsdag.

– Valon Avdylis lillebror Visar Avdyli er fortsatt etterlyst i saken. Politiet oppfordrer ham til å melde seg for politiet, sa Enoksen.

Brødrene er i tillegg siktet for drapsforsøk på personene som sto i nærheten av Adan da skuddene falt. De er også siktet for anskaffelse av våpen og benyttelse av disse på offentlig sted.

I tillegg er en tredje person siktet for medvirkning til drapet.

Les også: To tenåringsgutter døde etter ulykke på Moi

Reiste til Kosovo

Ifølge Enoksen vet politiet at Valon og lillebroren landet i Kosovos hovedstad Pristina 9. oktober 2021. Politiadvokaten sier Valon ble anholdt i Tyrkia for noen måneder siden, men at de ikke har flere opplysninger per nå.

– Vi vet ikke hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Enoksen.

Han sier det er for tidlig å si hvor Valon har oppholdt seg utenom Tyrkia og Kosovo.

– Så vidt oss bekjent har han ikke begått nye lovbrudd mens han har vært på rømmen, sier Enoksen.