*Nettavisen* Nyheter.

En person pågrepet på Kongsvinger

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Siktet for drap på 18-åring.

29.07.09 09:29

Politiet på Kongsvinger har tirsdag pågrepet en person i forbindelse med drapet på en 18 år gammel gutt natt til søndag.

Gutten ble funnet drept utenfor en blokk i Iduns veg 2 på Kongsvinger ved 01.30-tiden natt til søndag. Han var ifølge politiet påført betydelige ytre skader.

– Mannen var død da politiet kom til stedet, og han var påført omfattende ytre skader av en slik karakter at politiet etterforsker dette som et drap, sa politijurist Iren Johnsen Dahl mandag.

Siktet for drap
– Politiet i Kongsvinger har på bakgrunn av de opplysningene som har kommet fram så langt, pågrepet en person i forbindelse med drapet. Vedkommende har følgelig status som siktet, opplyser politiet.

Siktelsen er utarbeidet som en følge av at politiet på nåværende tidspunkt mener det foreligger skjellig grunn til å mistenke vedkommende for å ha forvoldt fornærmedes død. Politiet vil bruke de kommende to dager til å gjennomføre ytterligere etterforskningsskritt. Gjennom disse etterforskningsskrittene vil politiet søke å klarlegge både omstendigheter som taler mot siktede og omstendigheter som taler til hans fordel. Det er foreløpig ikke tatt stilling til hvorvidt siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling, heter det i en pressemelding fra politiet.

– Drapsvåpen trolig kniv
– Politiet har i dag mottatt foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt. Ifølge denne rapporten er dødsårsaken stikkskader i avdødes overkropp, herunder hode, opplyser politiet i en pressemelding.

Drapsvåpenet antas å være en kniv eller et lignende skarpkantet redskap.

Politiet ønsker ikke å gå ut med avdødes identitet, da en av de pårørende ikke er varslet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.