Gå til sidens hovedinnhold

En person tatt av skred

Stor aksjon i Oppdal.

Et 60 meter bredt snøskred har gått noen hundre meter vest for bakkene i Oppdal. Skredet er trolig utløst av off-piste kjørere.

Ifølge politiet var det mange off-piste kjørere som kjørte i løssnøen i anlegget, og de utelukker derfor ikke at noen kan være tatt av skredet, skriver nrk.no.

- Vi fikk melding ca. klokken 13.23 om at det var gått et snøskred vest for Vangslien i Oppdal. Tre personer var innvolvert, men vi fikk ganske raskt melding om at de tre var kommet ut av området, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Nettavisen.

Én person tatt
Ifølge Adressa skal én person ha blitt tatt av skredet, men raskt blitt reddet ut av kameraten. Det skal ifølge avisa være disse to som i utgangspunktet utløste skredet.

- Kameraten skal ha sett sekken til han som ble tatt av raset, og hjulpet ham ut relativt kjapt. Han hadde også snøskredsøker, sier Metli til adressa.no.

Søker med hunder
Snøskredet er 600 meter langt.

- Skredet er ganske langt, så hele området er ikke klarert. En skipatrulje har gjort et hurtigsøk, men har ikke funnet noe. Vi sender nå inn hunder og mannskap fra Røde kors, for å gå over og undersøke skredet for å være sikre på at flere ikke var i området, sa Mannsåker rett etter at skredet hadde gått.

Det har ikke kommet inn noen savnetmeldinger.

- Et Sea king redningshelikopter er på stedet og bistår med å frakte hunder og mannskap inn til området, sier redningslederen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler