RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En praktdag i isødet

Sist oppdatert:
Hvitserks to grupper på vei til Sydpolen fikk en praktdag. Les rapportene her.

TV 2 Nettavisen gir deg, i samarbeid med Hvitserk.no , daglige rapporter fra verdens første kommersielle sydpol-ekspedisjon.

Rolf Bae og Cecilie Skogs gruppe gikk 25 kilometer i går, under fantastiske forhold.

- Siiiiinnssyyyykt, skrek Rolf i satellitttelefonen på sin samledialekt. - Ikke en sky. Ikke et vindpust. Varmt og godt!

Bonus
Dette hadde vært en dag de sent vil glemme.

De har ikke gått opp noe i dag, men ligger nå å følger helt i grenseland på Foundation Icestream. Det har gjort at det har gått i store bølger og endel sikk sakk for å skjære unna det som har sett ut som stygge sprekkområder.

Som en bonus har de hatt en mer og mer fantastisk rekke fjell som tause tilskuere i øst.

Alle har hengt godt med. Gnagsårene til PH og Wolfgang er vonde, men ser ut til å være under kontroll.

En kjempedag
Også fra Inge Meløys gruppe var det mye god-ord etter den fine dagen.

De bare lo. Så bra var været.

- Brutalt vakkert, sier Inge.

Da de ringte inn, hadde de åpent fortelt, og utenfor kunne Inge se de andre sto i bare brynja - denne nettingen som er mer eller mindre blitt standard under tøy i disse strøk. Men det var mer enn været som gledet. De hadde gått over 24 km, og da begynner det å lukte fugl.

Sier mye
Det sier en del når Inge begeistret uttaler at det er «brutalt vakkert». Men de er forsiktige. Det har vært en del antydninger til sprekker på skuldrene av «kjempedunene» når de forserer oppover.

Men alt har vært sikkert og bra så langt. Denne gjengen ligger nå på en noe mer vestlig kurs enn de andre, og kommer til å holde seg der.

Inges gruppe består av: Inge Meløy (leder), Hanne Normann, Simon Streater, Asbjørn Hjertnes og Jann Ivar Didriksen. Rolf og Cecilies gruppe har Rolf Bae (leder), Cecilie Skog, Per-Henry Knudsen, Rolf Seel, Roland Kruger og Wolfgang Melchior som medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere