RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En real golfbane

Sist oppdatert:
Blant serien av kjedelig turistbaner på Costa del Sol finnes et par som både er hyggelige og spennende å spille. Rio Real utenfor Marbella er en av disse.

Den vanlige golfbanen, eller golfturistfellen, koster nærmere 1000 kroner å spille, ligger klemt nede i en dalbunn uten utsikt og har hundrevis av villaer tett inn på banen. Det er lite golf, men mye ferie, og ikke noe er galt i det. Men hvis man ønsker seg en skikkelig golfrunde, så er det mye å hente på å lete litt rundt.

Kongelig elv

Rio Real ligger på begge sider av motorveien, men bilstøyen er forbausende lite til sjenanse. Faktisk er nok golferne mer til plage for bilistene, ettersom det er fullt mulig (en i vår flight klarte det) å sette utspillet på hull tre rett ut på veien.

Som en etablert bane gir Rio Real mer inntrykk av ro og stillhet. Starten er litt bortgjemt fra maset, og de tunge trekronene gir inntrykk av en bane som har vært der lenge.

Legg på med velstelte teesteder, fine fairwayer, intelligent plasserte bunkere og en bra banearkitektur, og du har en bane som absolutt er verdt en runde.

Lang og vanskelig
Der flere av banene i området er korte, og bærer preg av «trang» arkitektur, kan Rio Real by på 6.077 meter fra gul tee. Eneste store minus er beskjedent bruk av vann til hindre. Den kongelige elven er oppskrytt og ikke mye i spill.

Men likevel er ikke banen noen spasertur i parken, til de er hullene for utspekulert designet. Som regel krever utslaget at du kan enten kan slå helt rett, eller så må man kunne skru ballen den ene eller andre veien. Og du kan banne på at det ligger en bunker der du mest sannsynlig vil lande.

Greenen er ikke noe spesielt: Store, ganske myke og ikke altfor undulerte (få helninger).

Ikke noe røverkjøp

I likhet med andre banene i området tar også Rio Real en ganske frisk pris. 90 euro, eller over 700 kroner, er ganske stivt for en golfrunde. Det er ikke noe røverkjøp, akkurat.

Men når det er sagt finner vi lite å sette fingeren på. Man kunne vært mer generøs i banemerkingen (ta med baneguide!) og treningsområdene er under pari. Men banen er god og velstelt, og kan anbefales.

Restaurant og bar er bra, og det nærmeste vi så en kongelig elv på Rio Real var antallet halvlitere som det britiske bordet av golfspillere nøt etter sin runde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere