RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En realist

V65 BJERKE: Kristian Malmin har flere spennende oppsitt i onsdagens V65-omgang, men er realist og forteller at det er et outsiderpreg over både Vinter Pål, Photorealist, Huldre Gutten og Arnies Connection.

Her kommer Nettavisens V65-tips.

Her kommer Nettavisens DD-forslag.

Klikk her for å laste ned program.

Den ambisiøse stallmannen til Buller`n hadde et fremgangsrikt 2007 både som kusk og hesteeier. Femti årsseire og SJ`s Golds europagjennombrudd er høydepunkter som unggutten trekker fram, men Kristian hviler ikke på laurbærene av den grunn. 26-åringen hever lista for hvert mål han når og har innsett at han kommer lengst ved å være seg sjøl og jobbe jevnt og trutt gjennom hele året. Samtidig innser han at han har vært på rett sted til rett tidspunkt.

-Jeg har vært heldig og fått en enestående sjanse til å kjøre og jobbe med gode hester her hos Trond, derfor er det bare å jobbe på og vise seg tilliten verdig. Mye handler om timing og å være seg selv både i møtet med nye hesteeiere og pressen, da jeg tror en kommer langt. Jeg har det som plommen i egget her i Ådal og har det ikke travelt med å etablere meg som trener enda, forteller stallgutten som tok hele seks banechampionat i fjor.

Forbedret
5 Vinter Pål (3. løp/V65-2) er en hest som vi forbinder med Bergen og Odd Storetvedt. Tidligere i høst skiftet vallaken ”beite” og havnet hos Trond Søhoel Jensen. Lille julaften gjorde seksåringen en god innsats bak Lykke Frøy og Pirka. Nå får han Bjerkes beste stallmann i sulkyen i et åpent stallmannsløp.

-Jeg kjenner ikke til hesten fra før, men har snakket litt med Trond om han. Det er tydelig at hesten er forbedret, men han skal uansett ikke gjøre noe selv underveis. Han er rask fra start og kan få seg en fin posisjon direkte. Deretter blir det å ligge i rygg i det aller lengste og håpe på åpning på oppløpet. Speeden er giftig, men det skal som sagt klaffe litt for at han skal gå helt til topps. Nå bruker det alltid å bli litt kjøring og luft i feltene i disse løpene, så det er ikke helt umulig, slår Malmin fast.

En habil traver
U.S.A-importer sliter ofte med tunge straffegrunnlag hvis de ikke kommer i gang som unghester. 5 Photorealist (4. Løp/V65-3) rakk å bli fem år før han debuterte og kretsen rundt har derfor tatt det pent med S.J.`s Photo-sønnen som ser ut til å bli en habil traver når han får litt mer rutine.

- Photorealist er en komplett hest med både styrke, speed og løpshode, men det tok ei stund før vi fant ut av ham. Å debutere i grunnlag 200 000 er tøft og vi vil fortsatt være snille med ham til han blir mer herdet og rutinert. Det er gode hester i mot her og vi velger et avventende opplegg. Han er startkjapp, men jeg vil ikke være med i kampen om føringen fra femtespor. Det blir nok litt kjøring uansett, så jeg satser på å krype ned i rygg og kjøre til slutt. Det var stil over avslutningen sist og formen er veldig god, men det skal klaffe mye for at vi skal klatre helt til topps. En trippelplass synes mer realistisk, innrømmer Malmin.

Må lykkes
Hvis 1 Sinsen Lykke (5. Løp/V65-4) holder seg i trav og ikke blir innestengt, er seieren bortbestilt. Kristian skal gjøre det han kan for å holde den hissige hoppa inne, men er ikke helt sikker på at han har en god nok hest til å vinne.

- 2 Huldre Gutten (5 løp/V65-4) har perfekte betingelser denne gangen og er lynkjapp ut. Det skal en veldig god hest for å ta en lengde på oss og jeg kommer til å sitte foran så lenge det går og forhåpentligvis også holde Sinsen Lykke bak meg. Sjansen for å gå til topps er tilstede, men han er ingen type som rader opp. Det skal i hvert fall være en bra trippelsjanse, konkluderer Malmin.

9 Arnies Connection (6. Løp/V65-5/DD-1) er milevis bedre enn grunnlaget, varsler Malmin som skal kjøre vallaken for første gang onsdag.

- ”Arne” er i veldig fin form om dagen, og innsatsen sist kan vi se bort fra, da ble han stri og kvelte seg. Han tåler å gjøre en del selv, men sporet er litt sjanseartet. Hvis det løser seg noenlunde, kan han vinne. Kapasiteten er mye bedre enn grunnlaget tilsier og han skal kunne tjene fine penger utover vinteren bare han holder seg frisk, opplyser Kristian som jager årets første seier.

Kilde: Rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere