RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En revolusjon for musa?

Sist oppdatert:
Den skal lyse blått – og utdanker laseren.

Microsoft har i lang tid drevet med snikreklame for sin nye museteknologi med megetsigende bilder med beskrivelsen «Say goodbye to laser», og nå har selskapet avduket det som skal være den nye generasjonen musteknologi.

Laser har sine problemer
I dag er det laserteknologi som har majoriteten av markedet på museteknologi. Men til tross for mye hype når teknologien ble lansert for noen år tilbake, så er lasert ganske kresen på hva slags underlag den kan brukes på, selv om den er langt bedre enn tradisjonelle optiske løsninger.

I tillegg er det ikke store mengden støv som skal til for å gjøre en lasermus helt ubrukelig.

Benytter blått lys
Microsoft løsning på denne problematikken er det de kaller BlueTrack, som skal være mye mer nøyaktig enn dagens museteknologi – og ikke minst skal det fungere bedre på alle typer underlag. Microsoft har innsett at vi i dag ikke lenger bare bruker en mus når vi sitter ved en pult.

- Med BlueTrack trenger du ikke lenger å bekymre deg for hvor du kan og ikke kan bruke musen. Mus med BlueTrack-teknologi kan brukes hvor som helst, sier David Bohn, senior ingeniørarkitekt i Microsoft, i en pressemelding.

Teknologien baserer seg på å kjøre en kraftig blå stråle ned under musa, og optiske sensorer holder et våkent høye med pikselendringer. Det blå lyset skal være fire ganger kraftigere enn dagens laserteknologi, og gir derfor bedre refleksjon på vanskelige overflater.

Ser ut til å fungere
De første rapportene fra USA fra dem som har forsøkt Microsoft første to muser som benytter teknologien, Explorer Mouse og Explorer Mini Mouse, tyder på at teknologien langt på vei holder det den lover. Om det kraftige blå lyset musene er utstyrt med er pent eller irriterende er en annen diskusjon.

Prisen for å kunne bli en eier av denne nye museteknologien er veiledende 700 og 500 kroner for henholdsvis den store og lille utgaven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere